Πρόγραμμα επιδότησης 1.459 ανέργων ηλικίας 18-24 ετών -Τι αλλάζει (ΦΕΚ)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα επιδότησης 1.459 ανέργων ηλικίας 18-24 ετών -Τι αλλάζει (ΦΕΚ)

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκαν οι αλλαγές για την απασχόληση συνολικά 1.459 ανέργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

Οι αλλαγές αφορούν :

– Επιχειρήσεις οι οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως αυτά ορίζονται στην παρούσα, δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα

-η επιχείρηση φέρει την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης. Ειδικότερα, υποχρεούται να συμπληρώσει τα σχετικά πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης με τα ζητούμενα στοιχεία. Επίσης, η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται από την επιχείρηση στην ηλεκτρονική αίτηση επισύρει τη μη υπαγωγή της στην παρούσα δράση. Η αίτηση συμμετοχής συνιστά εξουσιοδότηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και επεξεργασία των στοιχείων της από τα Πληροφοριακά Συστήματα (Π.Σ.) του ΟΑΕΔ, του ΕΡΓΑΝΗ (ΠΣ ΣΕΠΕ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Γ.Γ.Π.Σ. και του ΕΦΚΑ καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (όσον αφορά στις περιπτώσεις των πολιτών τρίτων χωρών και των Ομογενών)

α) η φορολογική ενημερότητα ή η βεβαίωση οφειλής που προσκομίζει ο δικαιούχος,
β) οι διαθέσιμες πληροφορίες του συστήματος TAXIS, οι οποίες αναζητούνται μέσω της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης,
γ) η Υπεύθυνη Δήλωση των δικαιούχων της ενίσχυσης του ν. 1599/1986 σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) και δ) τα στοιχεία που τηρούνται στο αρχείο της Υπηρεσίας (ΚΠΑ2).
ελέγχονται και κατά την πρώτη επιτόπια επαλήθευση.
– Το δελτίο εισόδου πρέπει να έχει συμπληρωθεί μέχρι και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για καταβολή της ενίσχυσης του πρώτου διμήνου απασχόλησης, με ευθύνη του δικαιούχου
-οι ενστάσεις κατά απόρριψης της αίτησης χρηματοδότησης, καταβολής ενίσχυσης, απένταξης κ.λπ., υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση των σχετικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από το κάθε φορά αρμόδιο γραφείο της Υπηρεσίας, πλην των περιπτώσεων των αντιρρήσεων κατά των προτεινόμενων δημοσιονομικών διορθώσεων, όπου ισχύει η προθεσμία των 15 ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 6 – διαδικασία αντιρρήσεων της υπ’ αρ. 126829/ΕΥΘΥ 1217/08.12.2015 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού «Σύστημα δημοσιονομικών διορθώσεων και διαδικασίες ανάκτησης αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέντων ποσών από πόρους του Κρατικού Προϋπολογισμού για την υλοποίηση Προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, σύμφωνα με το άρθρο 22 του ν. 4314/2014» (Β’ 2784).
– Υποβολή αίτησης για καταβολή ενίσχυσης

Εντός δύο μηνών από τη λήξη κάθε διμήνου απασχόλησης, η επιχείρηση υποβάλλει αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά μόνο με ηλεκτρονική μορφή μέσω του ΠΣΚΕ, για καταβολή της επιχορήγησης, στο Γραφείο Παρακολούθησης Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης του αρμόδιου ΚΠΑ 2 όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα που απασχολείται ο επιχορηγούμενος υπάλληλος. Σε περίπτωση καθυστερήσεων λόγω τεχνικών προβλημάτων των πληροφοριακών συστημάτων, η ανωτέρω προθεσμία αναστέλλεται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας τους.- Οι τελικές πληρωμές των δικαιούχων καταβάλλονται με την υποχρεωτική προσκόμιση αποδεικτικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1α του άρθρου 32 του ν. 4314/2014.

Επισημαίνεται ότι ο Προϊστάμενος ή και ο υπάλληλος του Γραφείου Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης που ελέγχει την αίτηση με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, μπορεί να ζητήσει εγγράφως την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων και διευκρινήσεων από τους δικαιούχους με σκοπό την καταβολή της επιχορήγησης. Mε πληροφορίες της aftodioikisis.

ΦΕΚ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr