Προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της 92χρονης που ήπιε καθαριστικό σε γηροκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της 92χρονης που ήπιε καθαριστικό σε γηροκομείο

Πώς έγινε το περιστατικό στο Ηράκλειο

Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή Εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης, η προσωρινά υπεύθυνη και η νοσηλεύτρια της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, όπου την Δευτέρα το πρωί (6/12), βρήκε τραγικό θάνατο μια ηλικιωμένη τρόφιμος μετά από κατάποση καθαριστικού-απολυμαντικού υγρού, στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του creta24.gr, από την Εισαγγελία διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης.

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης (6/12) οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηράκλειου. Και οι τρεις συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πώς έγινε το περιστατικό στο Ηράκλειο

Όπως έγραψε το Creta24, στην 92χρονη γυναίκα δόθηκε από λάθος αντί για νερό απολυμαντικό-καθαριστικό υγρό για να πιει τα φάρμακά της.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και πέθανε. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από συγγενικό της πρόσωπο στην αστυνομία.

Νεκροψία-νεκροτομή για τον θάνατο της 92χρονης

Έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από την τοξικολογική εξέταση. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αστυνομία το υγρό με το καθαριστικό ήταν σε μπουκάλι νερού και δεν υπήρχε κάποια ένδειξη για το περιεχόμενό του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr