Προπονητής ιστιοπλοίας: Ξεκίνησε η δίκη, κεκλεισμένων των θυρών – Κατηγορίες για βιασμό ανηλίκου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προπονητής ιστιοπλοίας: Ξεκίνησε η δίκη, κεκλεισμένων των θυρών – Κατηγορίες για βιασμό ανηλίκου

Η καταγγέλλουσα αιτήθηκε η κατάθεση της να δοθεί κεκλεισμένων των θυρών - Κατηγορία για βιασμό ανηλίκου για τον προπονητή

Ξεκίνησε η δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοίας ο οποίος κατηγορείται γι τον βιασμό 11χρονης μαθήτριάς του.

Η δίκη πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, μετά από αίτημα της καταγγέλλουσας, , η οποία σήμερα είναι 22 ετών, έτσι η κατάθεσή της στο δικαστήριο δίδεται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία ακροατηρίου και δημοσιογράφων.

Το αίτημα υπέβαλε η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων, προκειμένου να προστατευθεί η ψυχική υγεία της καταγγέλλουσας.

Ο εισαγγελέας της έδρας συμφώνησε επισημαίνοντας ότι «στηρίζω την πρότασή και μόνο για την ψυχική ταλαιπωρία της παθούσας» και ζήτησε να είναι κεκλεισμένων των θυρών μόνο η κατάθεσή της και οι σχολιασμοί των συνηγόρων επ’ αυτής. Με την πρόταση του εισαγγελέα συντάχθηκαν οι δικηγόροι του κατηγορούμενου, Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή.

Ο 39χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια, έκλαιγε διαρκώς κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και στη συνέχεια μέσω των συνηγόρων του τοποθετήθηκε επί της κατηγορίας.

«Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας», τόνισε ο Θεόδωρος Μαντάς.

Επίσης ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για συναίνεση της παθούσας στον βιασμό. «Δεν νοείται συναίνεση σε βιασμό. Δεν έχουμε τέτοιον ισχυρισμό. Ο ανήλικος, ακριβώς λόγω της ανηλικότητάς του, δεν έχει τη βούληση μα συναινέσει. Έχουμε ανήλικο, τελείωσε η ιστορία», διευκρίνισε ο Θ. Μαντάς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr