ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή! Αυτό είναι το πρώτο σημάδι της νοθευμένης βενζίνης

Πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα οχήματα γεμίζουν τα συνεργεία αυτοκινήτων.
Προσοχή! Αυτό είναι το πρώτο σημάδι της νοθευμένης βενζίνης

Το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις παρά τις αυξημένες τιμές και πολλοί πρατηριούχοι λένε πως οι πελάτες πρέπει να υποψιάζονται πως κάτι δεν πάει καλά όταν βλέπουν τιμές με μεγάλη απόκλιση προς τα κάτω.

Πολλοί είναι οι οδηγοί αλλά και οι επαγγελματίες που λένε πως ήδη είναι πονηρεμένοι όταν βλέπουν περίεργες διακυμάνσεις στις τιμές, ενώ ο κάθε ένας έχει βιώσει ή ακούσει για ένα περιστατικό νοθείας.

Τα πετρελαιοκίνητα είναι αυτά που κινδυνεύουν περισσότερο, η νοθεία γίνεται με παράγωγα ελαίων και η ζημιά μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1.000 ευρώ.

Μικρότερες αλλά όχι αμελητέες ζημιές παθαίνουν και τα βενζινοκίνητα που βάζουν αμόλυβδη νοθευμένη με χημικά.

Την ίδια ώρα, έλεγχοι γίνονται και τα πρόστιμα επιβάλλονται, όμως τα ποσά που πληρώνουν οι παραβάτες είναι συνήθως τόσο χαμηλά που κανείς δε νοιάζεται αν θα εντοπιστεί από τα ελεγκτικά κλιμάκια.

Για παράδειγμα, η Περιφέρεια Αττικής επέβαλε πρόστιμο σε πρατήριο 5.000€ για πετρέλαιο κίνηση που βρέθηκε νοθευμένο με άλλα πετρελαϊκά προϊόντα.

Οι συμβουλές που δίνουν οι επαγγελματίες στους οδηγούς είναι να έχουν σταθερό πρατήριο που προμηθεύονται καύσιμο και εμπιστεύονται για την ποιότητά του και να παρακολουθούν τη συμπεριφορά του κινητήρα ώστε σε κάθε περίεργο σύμπτωμα άμεσα να ζητούν βοήθεια από κάποιο συνεργείο και αν είναι απαραίτητο να αφαιρέσουν το νοθευμένο καύσιμο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ