Προσοχή με το email-απάτη για «επιστροφή φόρου» – Τι πρέπει να κάνουμε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή με το email-απάτη για «επιστροφή φόρου» – Τι πρέπει να κάνουμε

Το email που τυχόν λαμβάνουν οι πολίτες προτρέπει να «κάνουν κλικ» σε έναν σύνδεσμο για να «υποβάλουν αίτηση» για την επιστροφή φόρου.

Νέα έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΑΔΕ αναφορικά με την απάτη που κυκλοφορεί για δήθεν «επιστροφή φόρου».

Όπως επισημαίνει, το email που τυχόν λαμβάνουν οι πολίτες προτρέπει να «κάνουν κλικ» σε έναν σύνδεσμο για να «υποβάλουν αίτηση» για την επιστροφή φόρου.

Φυσικά, αυτό το λινκ δεν πρέπει να ανοιχτεί και παράλληλα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένα βήματα για την προστασία μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

«Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.

Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr