Προσωπικός Γιατρός: Τι συμβαίνει με τα ραντεβού – Τι ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωπικός Γιατρός: Τι συμβαίνει με τα ραντεβού – Τι ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ

Προβλήματα στα ραντεβού για τον Προσωπικό Γιατρό με την ΠΟΕΔΗΝ να απευθύνει έκκληση να συμμετέχουν και οι ιδιώτες γιατροί

Προβλήματα στα ραντεβού για τον Προσωπικό Γιατρό, καθώς οι πολίτες έχουν αρχίσει να μην βρίσκουν ραντεβού, με την ΠΟΕΔΗΝ να απευθύνει έκκληση να συμμετέχουν και οι ιδιώτες γιατροί.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: 

«Έχουμε επισημάνει ότι ο θεσμός του προσωπικού γιατρού δεν θα πετύχει εαν στηριχθεί στους λιγοστούς γιατρούς των κέντρων υγείας. Οι ιδιώτες γιατροί δείχνουν απροθυμία να εγγραφούν ως προσωπική γιατροί γιατί βγάζουν περισσότερα με το ισχύον σύστημα λειτουργίας και με λιγότερες υποχρεώσεις. Όσο δεν τίθενται όρια στη λειτουργία των ιδιωτών ιατρών από τον ΕΟΠΠΥ δεν θα εγγράφονται ως προσωπικοί ιατροί. Δεν υπάρχει δικαιολογία στην άρνησή τους με δεδομένο ότι οι αμοιβές που προβλέπονται στους ιδιώτες προσωπικούς ιατρούς είναι πολλαπλάσιοι των ιατρών του ΕΣΥ.

Άρχισαν ήδη οι πολίτες να μην βρίσκουν ραντεβού στους 2.000 προσωπικούς γιατρούς του ΕΣΥ της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Οι ελάχιστοι ιατροί των Κέντρων Υγείας κάνουν εφημερίες στα Κέντρα Υγείας, στα κοντινά νοσοκομεία, εμβολιασμούς στα κέντρα υγείας και κατ’ οίκον, βλέπουν και διακομίζουν έκτακτα περιστατικά, εξετάζουν χρόνιους ασθενείς κλ.π.

Θα πρέπει να λαμβάνουν τα ρεπό τους και να λάβουν την κανονική άδεια του έτους 2021. Πώς θα προλάβουν να εκτελούν και καθήκοντα προσωπικού ιατρού σε 2.000 πολίτες;

Το Υπουργείο Υγείας μείωσε το ωράριο των προσωπικών ιατρών του ΕΣΥ που εργάζονται στα κέντρα υγείας από 35 ώρες σε 21 ώρες.

Οι ώρες όμως που είναι ελεύθεροι και δίνουν τελικά στο σύστημα για ραντεβού είναι από 7 έως 15 ώρες την εβδομάδα. Δεν φθάνουν για τους 2.000 πολίτες που τους έχουν επιλέξει. Έτσι οι πολίτες δεν βρίσκουν ραντεβού και διαμαρτύρονται. Επίσης οι γιατροί των κέντρων υγείας βλέπουν ασθενείς με χρόνια νοσήματα πάνω από 10 χρόνια, ξέρουν το ιστορικό τους και οι οποίοι δεν πρόλαβαν να τους επιλέξουν ως προσωπικούς ιατρούς. Τι θα γίνουν; Φυσικά οι γιατροί συνεχίζουν να εξετάζουν τους πολίτες, ασθενείς της περιοχής ευθύνης ανεξάρτητα εάν βρίσκονται στη δική τους λίστα. Και ευτυχώς!!!!!

Δεν πρόκειται να πετύχει ο θεσμός έτσι όπως εξελίσσεται. Να πιεστούν οι ιδιώτες γιατροί να συμμετάσχουν. Το κράτος, ο ΕΟΠΥΥ έχουν εργαλεία να τους πείσουν.»

Διαδικασία ραντεβού

Ψηφιακά και μέσα από την πλατφόρμα όπου πραγματοποιήσατε την εγγραφή σας στην υπηρεσία θα μπορείτε να κλείνετε το ραντεβού σας με τον Προσωπικό Γιατρό, δηλαδή στο ehealth.gov.gr.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr