Πρόστιμα στο beach bar όπου σερβιτόρος σέρβιρε μπαίνοντας στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα στο beach bar όπου σερβιτόρος σέρβιρε μπαίνοντας στη θάλασσα

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.06.2023 και στις 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.

Στην επιβολή προστίμου για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές, προχώρησε το Λιμεναρχείο της Ρόδου στο Beach Bar στην περιοχή Αγ. Μαρίνα Ρόδου, για το οποίο έχουν προκληθεί απο χθες σωρεία αντιδράσεων αλλά και παρεμβάσεων των αρμοδίων υπηρεσιών,  ύστερα από την δημοσιοποίηση βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει σερβιτόρο να παραδίδει δια θαλάσσης φαγητά σε τουρίστες που βρίσκονται σε πλατφόρμα εντός της θάλασσας.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.06.2023 και στις 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.

Πρόστιμα απο το Λιμεναρχείο

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα δόθηκε χθες εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα, έλεγχος που είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν δυο διοικητικά πρόστιμα, ενω απο τους υπαλλήλους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Ο ιδιοκτήτης τα “μασάει” τώρα

Εν τω μεταξύ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ αρχικά υποστήριζε ότι είναι καθόλα νόμιμος, ως προς τις κατασκευές στη θάλασσα παραδέχεται τώρα ότι του έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δύο ελέγχους που είχαν κάνει οι αρμόδιες υπηρεσίες τον Μάιο και Ιούνιο για κατάληψη θαλασσίου χώρου αλλά και τα βιδώματα των κατασκευών απο αλουμίνιο στον βυθό.

Δαίδαλος αρμοδιοτήτων

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ φαίνεται να υπάρχει διαφωνία μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών για το ποιος θα επιβάλει τα πρόστιμα, ποιος είναι αρμόδιος για την αποξήλωση των αυθαίρετων κατασκευών, τι γίνεται με όλο αυτό το σύστημα των παρανομιών που υπάρχουν στις παραλίες που δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

Προκύπτουν ζητήματα εκπροσώπησης

Πάντως αύριο ούτως ή άλλως το κλιμάκιο της Εργατικού Κέντρου της Ρόδου με τον πρόεδρο του κ. Εγγλέζο με τον πρόεδρο του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα προσέλθουν στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου για να καταθέσουν τα γενικά στοιχεία που έχουν διάθεση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ, οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν στο Εργατικό Κέντρο να εκπροσωπήσει τους υπαλλήλους των μπαρ και όλων των συναφών επαγγελμάτων, με τους ίδιους να δηλώνουν ότι θα εκπροσωπηθούν μέσω κάποιου άλλου φορέα.

ERT NEWS

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr