ΠΣτΕ: Εγκρίθηκαν έργα 1,2 εκατ ευρώ για την αναδιαμόρφωση της παραλίας Νέας Αρτάκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΣτΕ: Εγκρίθηκαν έργα 1,2 εκατ ευρώ για την αναδιαμόρφωση της παραλίας Νέας Αρτάκης

Έργο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ Ν.ΑΡΤΑΚΗΣ – Β’ ΦΑΣΗ», αρχικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ. Πρόκειται για την τελική φάση του έργου ανάπλασης, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Εύβοιας.

Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης στο υπολειπόμενο τμήμα μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Μ. Μπότσαρη, καθώς και η συνέχιση τους από την οδό Μ. Μπότσαρη έως την οδό Ελλησπόντου.

Γενικότερα προβλέπονται:

  • Έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων και πρασίνου.
  • Κατασκευή και πλακοστρώσεις πεζόδρομων – πεζοδρομίων και δικτύων υποδομής.
  • Ασφαλτοστρώσεις δρόμων.
  • Τοποθέτηση ιστών φωτισμού.
  • Λιθεπένδυση υφιστάμενου τοιχίου.
  • Τοποθέτηση πάγκων ανάπαυσης κλπ.

Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου είναι 24 μήνες.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Με την ένταξη έργου ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες και προχωρούμε στην υλοποίηση της δεύτερης και τελικής φάσης του έργου διαμόρφωσης της κεντρικής παραλίας της Νέας Αρτάκης. Σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΛΝΕ και με σειρά άλλων παρεμβάσεων, όπως η διαμόρφωση του παραλιακού δασυλλίου, ολοκληρώνουμε μια από τις πλέον εμβληματικές παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της ομορφιάς όλου του παραλιακού μετώπου της προσφυγούπολης».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Το δεύτερο και σημαντικότερο τμήμα του έργου ανάπλασης της παραλίας Νέας Αρτάκης, βρίσκεται ένα βήμα πριν την εκκίνηση του, έχοντας ως στόχο να παραδώσει την ονειρεμένη έτσι και αλλιώς παραλία μας ακόμα πιο όμορφη, σύγχρονη και φιλική προς τους συμπολίτες μας και τους επαγγελματίες που χρόνο με το χρόνο την αναδεικνύουν σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην κεντρική Εύβοια.  Με οδηγό την επιτυχημένη ανάπλαση της πρώτης φάσης που έδωσε νέα πνοή στην παραλία, αναβαθμίζουμε με την ίδια αισθητική το υπολειπόμενο σε μήκος τμήμα των 400 περίπου μέτρων και δημιουργούμε ένα νέο πνεύμονα ζωής για την πόλη και την τοπική οικονομία».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr