Πυροτεχνουργοί στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο – Απομακρύνθηκαν τα F16 από τη βάση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροτεχνουργοί στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο – Απομακρύνθηκαν τα F16 από τη βάση

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ζώνη 3 χιλιομέτρων

Η φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο τέθηκε υπό έλεγχο, με πυροτεχνουργούς να σπεύδουν στο σημείο των εκρήξεων, ώστε να ελέγξουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, έρχονται από την Αθήνα για να εξετάσουν τι ακριβώς συνέβη και ποια υλικά παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ σε ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Άμυνας θα αποφασιστεί πως θα ασφαλιστεί το σημείο.

Παράλληλα, με απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας τα F-16 που στάθμευαν στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου, μετακινήθηκαν μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν εξαιτίας της φωτιάς στη Μαγνησία.

Η κίνηση αυτή έγινε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για καθαρά προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία, βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους.

Επίσης, το 112 έστειλε μήνυμα στα κινητά των πολιτών στη Νέα Αγχίαλο με το οποίο παρότρυνε να εκκενώσουν την περιοχή των εκρήξεων.

«Εκκενώστε την περιοχή των εκρήξεων #Καραμπά #Αγχιάλου σε απόσταση 3 τριών χιλιομέτρων», ανέφερε το μήνυμα που χτύπησε στα κινητά νωρίτερα, ενώ αποφασίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης στην αποθήκη πυρομαχικών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr