Ρεπορτάζ evima.gr: Σε απόγνωση οι αγρότες – Κατεβαίνουν στην Αθήνα με τρακτέρ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεπορτάζ evima.gr: Σε απόγνωση οι αγρότες – Κατεβαίνουν στην Αθήνα με τρακτέρ

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες που βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω ανεπαρκούς κρατικής στήριξης

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Εύβοιας, που μπορεί να έφυγαν από τα μπλόκα, όμως κατεβαίνουν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για την απουσίας επαρκούς στήριξης από την Ελληνική πολιτεία.

Μάλιστα όπως λένε, εάν δεν λάβουν την απαραίτητη στήριξη από την κυβέρνηση δεν θα μπορούν να μπουν στα χωράφια τους για να καλλιεργήσουν.

Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται έκανε τους αγρότες να δώσουν ραντεβού σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να ζητήσουν από την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας και οχήματος της Νέας Οδού, αντιπροσωπεία αγροτών από Φθιώτιδα, Βοιωτία και Φωκίδα κατεβαίνουν στην Αθήνα για την κινητοποίηση.

Άδεια για να κινηθούν προς την Αθήνα έλαβαν τελικά, μετά από συνεννόηση με την αστυνομία μόνο 5 τρακτέρ.

Την ίδια στιγμή αγρότες από την Βόρεια Εύβοια επίσης θα δώσουν το παρών στην σημερινή κινητοποίηση.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο

Στη 1 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τη Βουλή.

Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια,σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αναλυτικά οι αγρότες διεκδικούν:

Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr