Ρεπορτάζ evima.gr: Στο όριο της κατάρρευσης το Γ.Ν Χαλκίδας – Πέθαναν ακόμα τρεις Ανεμβολιάστοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεπορτάζ evima.gr: Στο όριο της κατάρρευσης το Γ.Ν Χαλκίδας – Πέθαναν ακόμα τρεις Ανεμβολιάστοι

Κραυγή αγωνίας στο evima.gr, από τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου Χαλκίδας, «το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, έχουμε πληρότητα 100%, σε όλα τα τμήματα».

Συνθήκες ασφυξίας επικρατούν, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς η έξαρση του τέταρτου κύματος της πανδημίας έχει φέρει ορισμένα από αυτά, όπως καταγγέλλεται, στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Οι εργαζόμενοι μιλώντας στο evima.gr  κάνουν λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης του νοσοκομείου Χαλκίδας επισημαίνοντας τη μείωση προσωπικού και τις λοιπές ελλείψεις.

«Η κατάσταση είναι χειρότερη από πριν. Μόνο από αναστολές και συνταξιοδοτήσεις έχουμε 65-70 άτομα μείον. Οι Συνεχείς βάρδιες έχουν εξαντλήσει τους εργαζόμενους. Ουσιαστικά κάνουμε ανακύκλωση του υπάρχοντος προσωπικού για να καλύψουμε τα κενά στα τμήματα. Όλα τα νοσηλευτικά τμήματα λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλούς στελέχωσης. Το προσωπικό καταρρέει και είμαστε αρχές του χειμώνα, με πληρότητα 100% σε όλα τα τμήματα», δήλωσε χαρακτηρίστηκα στο evima.gr, η Πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, Ιωάννα Ιωάννου.

Νοσηλευτικό προσωπικό περιγράφει την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα σημειώνοντας ότι το νοσοκομείο ετοιμάζεται να καταρρεύσει και μάλιστα με πολύ μεγάλο κρότο.

Χθες μάλιστα, Τετάρτη 17 Νοέμβρη κατέληξαν ακόμα δυο συμπολίτες μας, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Πρόκειται για μια 80χρονη από την Κύμη και έναν 74χρονο από τη Χαλκίδα και έναν ακόμη άνδρα. Οι ασθενείς ήταν και οι τρεις Ανεμβολιάστοι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr