Reuters: Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια για τα αντιπλημμυρικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Reuters: Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια για τα αντιπλημμυρικά

Οδοιπορικό στη Βόρεια Εύβοια, όπου τα συνεργεία καταβάλουν υπερπροσπάθεια μετά τις καταστροφικές φωτιές ώστε να «οχυρώσουν» τις πόλεις και τα χωριά εν όψει του χειμώνα, έκανε το Reuters.

«Δίνεται μεγάλη μάχη με το χρόνο. 16 συνεταιρισμοί δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πάμε πολύ γρήγορα, όμως πρέπει να μας βοηθήσει και λίγο ο καιρός. Έχουν έρθει αρκετοί συνεταιρισμοί από τη Βόρεια Ελλάδα.

Είναι άνθρωποι έμπειροι που έχουν ξαναδουλέψει σε τέτοια έργα. Πληρώνονται από το δασαρχείο. Όμως η έκταση είναι πολύ μεγάλη και γίνεται υπερπροσπάθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων στο Mega ο κ. Τσαπουρνιώτης, δημάρχος Μαντουδίου.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πλήρη εξέλιξη με τα αντιδιαβρωτικά έργα, σε λίγες ημέρες θα δημοπρατηθεί και το πρώτο αντιπλημμυρικό από το δασαρχείο. Πιστεύω θα μας βοηθήσει ο καιρός και δε θα έχουμε άλλες καταστροφές. Μέχρι στιγμής δεν έχει ρίξει δυνατές βροχές. Σήμερα περιμένουμε δυνατή βροχή το απόγευμα. Μέχρι τώρα είναι σύμμαχος ο καιρός», συνέχισε ο ίδιος.

«Κινούνται όλα πολύ γρήγορα. Όσοι έχασαν τα σπίτια τους μένουν σε συγγενείς, οι περισσότεροι. Τώρα περιμένουμε να ολοκληρωθεί και η διαδικασία με τις κατεδαφίσεις, και να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση και η επιστροφή των ανθρώπων αυτών στα σπίτια τους», κατέληξε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr