Ρητινοκαλλιεργητές: Προκλητική η τοποθέτηση του κ. Κεδίκογλου ότι όλα βαίνουν καλώς – Από σήμερα είμαστε ανασφάλιστοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρητινοκαλλιεργητές: Προκλητική η τοποθέτηση του κ. Κεδίκογλου ότι όλα βαίνουν καλώς – Από σήμερα είμαστε ανασφάλιστοι

Σε γενική συνέλευση προχωρά το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Σε γενική συνέλευση προχωρά το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου ενώ κατακρίνουν τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμου Κεδίκογλου ότι όλα βαίνουν καλώς.

Η ανακοίνωση του σωματείου

Εδώ και τώρα να δοθούν τα χρωστούμενα ένσημα,
εδώ και τώρα ασφάλιση για όλους!

Από σήμερα οι εργαζόμενοι του κλάδου μας είναι ανασφάλιστοι. Από σήμερα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Συνάδελφοι για βασικές εξετάσεις θα ξεσπιτώνονται για να φτάσουν στο παραφορτωμένο νοσοκομείο Χαλκίδας. Σήμερα κλείνουμε 3 μήνες που οι εργαζόμενοι του κλάδου μας θα έπρεπε να έχουν πάρει τα χρωστούμενα ένσημα από την προηγούμενη χρονιά, τρεις μήνες που περιμένουν συνάδελφοι να συνταξιοδοτηθούν. Σήμερα κινδυνεύουν να αποκλειστούν συναδέλφισσες από το επίδομα λοχείας του ΕΦΚΑ. Όλα αυτά είναι μόνο ένα μικρό μέρος όλων αυτών που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη καθυστέρηση.
Η “ασπιρίνη” με τη δουλειά στα αντιδιαβρωτικά δεν ήταν για όλους. Πολλοί συνάδελφοι από τους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς αποκλείστηκαν από τις προϋποθέσεις και συνάδελφοι άνω των 50 και οι περισσότερες γυναίκες αποκλείστηκαν λόγω της βαριάς εργασίας.
Πάνω από όλα, για να συνεχίσουν να υπάρχουν ρετσινάδες και ο κλάδος μας, για να μπορέσει η πρώτη ύλη για τη βιομηχανία ρητίνης να επανέλθει γρήγορα, χρειάζεται η φροντίδα στην καμμένη περιοχή και η απασχόληση των συναδέλφων τουλάχιστον για μια 15ετία. Μόνο έτσι θα συνεχίσει να υπάρχει ο κλάδος. Μέχρι σήμερα ακούμε μόνο παζάρια και διαβεβαιώσεις. Δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας. Εδώ και τρεις μήνες από αναβολή σε αναβολή, συμβάσεις ακούμε και συμβάσεις δε βλέπουμε!
Μέχρι σήμερα αρνούνται να βάλουν στη συζήτηση τους υλοτόμους, την απασχόληση και την αποζημίωση τους λες και δεν εργάζονταν κι αυτοί μέσα στο δάσος.

Είναι προκλητική η τοποθέτηση του κ. Κεδίκογλου σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι όλα βαίνουν καλώς, όλα είναι προγραμματισμένα. Είναι προκλητικές οι απαντήσεις του κ. Αμυρά που βεβαιώνουν ότι το υπουργείο έχει κάνει ότι είναι στην αρμοδιότητα του.

Στην Ιστιαία πραγματοποιήσαμε μια μαζική κινητοποίηση απάντηση, δηλώσαμε έμπρακτα ως κλάδος ότι είμαστε ακόμα εδώ. Ότι με τον αγώνα μας θα συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας και θα επιβάλλουμε αξιοπρεπείς όρους ζωής. Αυτός ο αγώνας ο συλλογικός μαζί με τους υπόλοιπους πυρόπληκτους τους ανάγκασε μέχρι σήμερα να μας δώσουν τις χρωστούμενες αποζημιώσεις, που δεν ήταν σε καμία περίπτωση δεδομένες. Αυτός ο αγώνας τους κάνει να τρέχουν στα μίντια και τα κανάλια για να φτιάξουν μια ωραιοποιημένη εικονική πραγματικότητα βασισμένη στα “θα” και τις ανακρίβειες.

Συνεχίζουμε με βάση την ομόφωνη απόφαση της γενικής μας συνέλευσης, για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας!

Προχωράμε για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας σε:

Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 4/3
στο Πρώην Δημαρχείο Αγίας Άννας στις 5μμ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr