Ρούλα Πισπιρίγκου: Αγωγές 1 εκατομμυρίου ευρώ σε τηλεοπτικές εκπομπές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αγωγές 1 εκατομμυρίου ευρώ σε τηλεοπτικές εκπομπές

Ο Αλέξης Κούγιας επιπρόσθετα λόγο για «Τεράστια δικαστική πλάνη, η μεγαλύτερη του αιώνα» χαρακτηρίζοντας ως πρόχειρη διαδικασία την προσωρινή φυλάκιση και τις αποφάσεις για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μαζί με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια ξεκινούν από αύριο τις αγωγές και αποζημιώσεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ σε ιατροδικαστές και παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών.

Στην κατάθεση αίτησης εξαίρεσης της 35ης τακτικής ανακρίτριας Ευγενίας Τζωρτάτου, κατέθεσε πριν από λίγο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Το αίτημα θα κριθεί από Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, σε περίπτωση που η κυρία Τζωρτάτου δεν αυτοεξαιρεθεί από την ανάκριση ενώ είναι πιθανό να μπλοκάρει και την σημερινή απολογία της κατηγορουμένης.

Λίγο νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε νέα προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν τρεις ακόμη μάρτυρες στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Συγκεκριμένα ζήτησε να εξεταστούν οι ιατροδικαστές, Ουρανία Δημακοπούλου, Χαρά Σπηλιοπούλου και η Αγγελική Τσιόλα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια επιφυλάχθηκε και ζήτησε από την κατηγορούμενη να συνεχιστεί η διαδικασία και να απολογηθεί σήμερα.

Τότε, η υπεράσπιση της 33χρονης κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την κλήση των μαρτύρων, με την ανακρίτρια να ζητάει και μετά από αυτό να αρχίσει η απολογία της κατηγορούμενης και τελικά η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου προχώρησε στην κατάθεση της αίτησης εξαιρέσεως της ανακρίτριας.

Αγωγές και αποζημιώσεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ

Ο ίδιος φαίνεται πολύ σίγουρος για την αθώωση της κατηγορουμένης. Αν και από τη μία θέλησε από τη μία να ευχαριστήσει τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από τις δικαστικές αίθουσες λέγοντας ότι πλέον οι σοβαρές εκπομπές αντιμετωπίζουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου αντικειμενικά, από την άλλη ενημέρωσε ότι από αύριο 22/12 ετοιμάζει με το γραφείο του αγωγές και αποζημιώσεις.

Αυτές θα κινηθούν εις βάρος των Καρακούκη, Καλόγρηα, Σπηλιοπούλου, Λέων και Ευτυχιάδη, ενώ το ίδιο θα συμβεί και εις βάρος παρουσιαστών εκπομπών με αποζημιώσεις ύψους 1 εκατ. σε κάθε εκπομπή γιατί «καταστράφηκε η ζωή της και έφτασε στο σημείο να έχει αντίδικο τον σύζυγό της, ο οποίος κακώς δήλωσε υποστήριξη της κατηγορίας.».

Δηλώσεις Αλέξη Κούγια για απολογία Πισπιρίγκου

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για την «Τεράστια δικαστική πλάνη, η μεγαλύτερη του αιώνα» χαρακτηρίζοντας ως πρόχειρη διαδικασία την προσωρινή φυλάκιση και τις αποφάσεις για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ρίχνοντας αιχμές και για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα.

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες από επίσημους ιατροδικαστές που λογοδοτούν στη δικαιοσύνη και να ανατρέπονται από διοριζόμενους. Το πόρισμα βασίστηκε σε γνωμοδότηση του κ. Ευτυχιάδη που λέει ότι παραπλανήθηκε», συμπλήρωσε.

Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε και στην οικογένεια της κατηγορουμένης, λέγοντας πως «κινδύνευσε με λιντσάρισμα. Είναι σε μικρό χωριό κρύβονται».

Επιπλέον άφησε αιχμές και για τους δικηγόρους που υπερασπίστηκαν την κατηγορουμένη. «Την άφησε χωρίς ιατροδικαστή ο τελευταίος δικηγόρος και γελοιοποιούσε την κατάσταση».

Ευγνώμων ο Κούγιας στους ιατροδικαστές

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από τη μεριά της ετοιμάζει αίτηση για απιστία με τον δικηγόρο της να εκφράζει παράλληλα ευγνωμοσύνη στους ιατροδικαστές. «Μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν το βράδυ. Αντιμετωπίστηκαν από την ανακρίτρια με μεροληπτική διάθεση. Ειλικρινά κράτησε (τους ιατροδικαστές) 5 και 8 ώρες ενώ τον Καρακούκη με Καλόγρηα σε λίγα λεπτά είχε τελειώσει και με τους δύο. Χαίρομαι που υπάρχουν επιστήμονες που τηρούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη», δήλωσε ο κ. Κούγιας.

«Έχει κλονιστεί το σύστημα δικαιοσύνης στην υπόθεση αυτή» πρόσθεσε λέγοντας μάλιστα ότι «εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα έχουν δικαίωμα προσφυγής, που θα κρίνει το συμβούλιο».

«Η δικαιοσύνη είναι με το μέρος της κατηγορούμενης» επεσήμανε ο κ. Κούγιας.

Από την άλλη αν προχωρήσουν σε απολογία, έχουν έτοιμες 75 σελίδες απολογητικό υπόμνημα. «Αντικρούομε τα πάντα, δεν φοβόμαστε την απολογία, όμως χωρίς τη Δημακοπούλου, τη Τζιόλα και τη Σπηλιοπούλου το συμβούλιο δεν θα έχει ολοκληρωμένη άποψη. Είναι βάσει δια βουλεύματος να απαλλαγεί η κατηγορούμενη.»

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, την οποία δεν έχει αναλάβει όμως δηλώνει ότι «καταρρέει το οικοδόμημα της κεταμίνης […] Αν γίνουν δικαστήρια θα καταρρεύσει».

NEWSBOMB

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr