Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί ζητάει την εξέταση συγκεκριμένων μαρτύρων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί ζητάει την εξέταση συγκεκριμένων μαρτύρων

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και των τριών ανθρωποκτονιών στην Πάτρα

Αύριο Τετάρτη 21/12 είναι προγραμματισμένη η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της. Η 34χρονη βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας,

Μία μέρα πριν την απολογία της η Πισπιρίγκου υπέβαλε αίτημα για εξέταση συγκεκριμένων μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων και ιατροδικαστών, δια του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια, προς την ανακρίτρια.

Το αίτημα έρχεται μετά από αντίστοιχο που είχε υποβάλει σχετικά με εξέταση μαρτύρων το οποίο ικανοποιήθηκε από την Ανακρίτρια.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γνωστού ποινικολόγου , έπειτα από όσα κατέθεσαν ειδικοί επιστήμονες «απεδείχθη, έστω και με καθυστέρηση πολλών μηνών, ότι οι τακτικές ιατροδικαστές Αθηνών και Πατρών, κ.κ. Τσάκωνα και Τσιόλα, αλλά και ο τακτικός ιατροδικαστής Πειραιώς κος Τσαντίρης, δικαιώνονται για τις πραγματογνωμοσύνες, τις οποίες είχαν εκδώσει όπου διέγνωσαν θανάτους των δύο αειμνήστων κοριτσιών από παθολογικά αίτια και όχι από εγκληματική ενέργεια».

Τι ζητάει από την δικαστική λειτουργό η 34χρονη:

-Να κληθεί και να εξετασθεί σήμερα ή και αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου.(είχε διενεργήσει πραγματογνωμοσύνη στην υπόθεση του “Δόκτορα Κόντος”)

-Να κληθεί και να εξεταστεί σήμερα ή αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η κα Χαρά Σπηλιοπούλου, (καθηγήτρια Ιατροδικαστικής)

-Να κληθεί και να εξεταστεί συμπληρωματικά η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα μετά τις αντιφατικές καταθέσεις της Αντιγόνης Μητσέλου και Να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με όσους αναφέρονται ανωτέρω.

«Άλλως, εξ ονόματος της κυρίας κατηγορουμένης θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της», αναφέρει ο κ. Κούγιας ο οποίος χαρακτηρίζει “αυτοδιορισμένους” τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, οι οποίοι αποφαίνονται σε πόρισμα προς την Εισαγγελία ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Μάλιστα το δελτίο Τύπου κάνει λόγο για «επιβεβλημένη» εξέταση των μαρτύρων προκειμένου «η Ελληνική Δικαιοσύνη για να κρίνει την τύχη της κας Σ.Π. θα έχει να διαλέξει μεταξύ των επισήμων ιατροδικαστικών εκθέσεων και πραγματογνωμοσυνών των κ.κ. Τσιόλα, Τσάκωνα, Δημακοπούλου, και των κ.κ. Κραββαρίτη, Μεσογίτη, Τσαντίρη (αναμένουμε άλλες 2 ιατροδικαστικές εκθέσεις άλλων 2 τακτικών ιατροδικαστών) και τις κωμικού επιστημονικού ιατροδικαστικού περιεχομένου των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα».

Παράλληλα ο Αλέξης Κούγιας τονίζει ότι «προς το συμφέρον της κυρίας κατηγορουμένης δεν θα επιτρέψω να απολογηθεί χωρίς να διενεργηθούν αυτές οι επιβεβλημένες ανακριτικές πράξεις, αιτούμαι όπως ικανοποιηθούν τα ως άνω αιτήματα της κυρίας κατηγορουμένης, όντας βέβαιος ότι έτσι θα αποδειχθεί η αθωότητα της».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr