Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Νίκος Ιωάννου ο νέος δικηγόρος της 33χρονης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Νίκος Ιωάννου ο νέος δικηγόρος της 33χρονης

Εξιουσιοδοτήθηκε από την οικογένεια της μητέρας να αναλάβει την νομική της υπεράσπιση

Νέο νομικό εκπρόσωπο έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η 33χρονη που κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της στην Πάτρα.

Μετά την παραίτηση του Απόστολο Λύτρα νωρίτερα σήμερα, έγινε μόλις γνωστό ότι ο  δικηγόρος Νίκος Ιωάννου εξουσιοδοτήθηκε από την οικογένεια της, προκειμένου να αναλάβει τη νομική της υπεράσπιση.

Ο Νίκος Ιωάννου ανέφερε ότι και για τον ίδιο ήταν μια έκπληξη η ανάθεση αυτής της υπόθεσης, έπειτα από την παραίτηση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα.

Όπως είπε ο Νίκος Ιωάννου στο STAR και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του ζήτησε να αναλάβει την υπόθεση. Ο Νίκος Ιωάννου είπε πως το πρωί της Πέμπτης συνόδευσε την Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της Ευελπίδων, χωρίς όμως να έχει λάβει γνώση της δικογραφίας.

Άμεσα ο Νίκος Ιωάννου θα επισκεφτεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται και συζητήσει μαζί της, ενώ την απόφαση για το αν τελικά θα είναι αυτός ο νομικός της εκπρόσωπος, θα τη λάβει η ίδια.

Ποιος είναι ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου

Ο Νίκος Ιωάννου είναι Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master (LL.M.) του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης στο Ποινικό Δίκαιο.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, παρέχει εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδίως στους τομείς του Εμπορικού Δικαίου, Ιατρικού Δικαίου, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαίου Ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα έχει διατελέσει συνήγορος σε σύνθετες υποθέσεις που άπτονται του Ποινικού Δικαίου. Διαθέτει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία ενώπιον των αστικών και ποινικών ακροατηρίων, καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Μεταξύ των υποθέσεων που έχει αναλάβει και έχουν τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, ξεχωρίζει η περίπτωση της δολοφονίας της μικρής Αννυ που είχε κατακρεουργηθεί από τον πατέρα της τον Απρίλιο του 2015. Είχε αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας του δολοφονημένου κοριτσιού το 2019, με τον εισαγγελέα να προτείνει την αθώωσή της. Είχε αναλάβει επίσης την υπεράσπιση του ιερέα από τη Μάνη που κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr