Σάλος με χιλιάδες υποτιθέμενες γυμνές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με χιλιάδες υποτιθέμενες γυμνές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν καταγγελίες  που αναδείχθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διακινούνται στο διαδίκτυο πάνω από 100.000 γυμνές φωτογραφίες γυναικών

“Κόκκινος συναγερμός” έχει σημάνει στις αρχές ηλεκτρονικού εγκλήματος από την διαρροή εκατοντάδων υποτιθέμενων γυμνών φωτογραφιών Ελληνίδων στο διαδίκτυο μέσω της εφαρμογής Telegram ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν καταγγελίες  που αναδείχθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διακινούνται στο διαδίκτυο πάνω από 100.000 γυμνές φωτογραφίες γυναικών από το Instagram, το Facebook ή το Only Fans, οι οποίες έχουν δεχθεί επεξεργασία ή έχουν «κατέβει» από τις πλατφόρμες παράνομα.

Οι «επεξεργασμένες» γυμνές φωτογραφίες γυναικών που ως επί των πλείστον είναι από ανήλικες, επεξεργάζονται μέσω συστήματος τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να αφαιρεθούν τα ρούχα.
Σύμφωνα με έρευνες, οι φωτογραφίες τροποποιούνται σε ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο, με βάση ένα πραγματικό πρότυπο.

Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, όμως τις τελευταίες μέρες, έχουν δημιουργηθεί αρκετά ομαδικά γκρουπ που ονομάζονται «Ανταλλαγή Γυμνών Φωτογραφιών Πρώην» και άλλες ομαδικές με ανυποψίαστες γυναίκες στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr