Σχολεία: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν βρήκαν self test -Και από τα σχολεία η διάθεση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν βρήκαν self test -Και από τα σχολεία η διάθεση

Νέα ανακοίνωση για τα self test κορονοϊού ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου εξέδωσε το υπ. Παιδείας, λόγω και των ελλείψεων που παρατηρήθηκαν σήμερα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη προσέλευση που υπήρξε ποτέ από την αρχή της πανδημίας με το υπουργείο να σημειώνει: «ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, «εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες».

Τι ισχύει για όσους δεν βρήκαν self test
Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων αναφέρει ακόμη «πως στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν σελφ τεστ, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα σελφ-τεστ. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με σελφ τεστ για το άνοιγμα της Δευτέρας».

Τη Δευτέρα το πρωί, επί τόπου στα σχολεία τα self test για όσους δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV ο γγ του υπ. Παιδείας επικοινώνησε με τους διευθυντές εκπαίδευσης προκειμένου να ενημέρωσουν τους διευθυντές των σχολείων να διαθέσουν οι ίδιοι τα self test σε όσους μαθητές και καθηγητές δεν κατάφεραν να προμηθευτούν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενημερώθηκαν να βρίσκονται νωρίς, από τις 7 το πρωί στο σχολείο, για να γίνουν οι απαιραίτητες προμηθεύσουν από τα αποθέματα που έχουν τα σχολεία, με τα self test όσους δεν πήραν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr