ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμοί – Τσελέντης: Αυτές είναι οι περιοχές που ανησυχούν τους σεισμολόγους

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους επιστήμονες. 
Σεισμοί – Τσελέντης: Αυτές είναι οι περιοχές που ανησυχούν τους σεισμολόγους

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μίλησε στο Open, για τις σεισμικές δραστηριότητες στην Κρήτη, στη Θήβα και τη Νίσυρο.

Αναφορικά με την σεισμική ακολουθία στην Κρήτη ανέφερε πως τον Ιούνιο έχουμε 2.870 σεισμούς στην περιοχή. «Δεν πίστευα ότι ο σεισμός θα ήταν τόσο μεγάλος Ποτέ δεν είχε γίνει τόσο μεγάλος. Η περιοχή Αρκαολοχώρι όπου έγιναν οι ζημιές κατέβηκε 14 εκατοστά», σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχουμε πολύ πλούσια μετασεισμική ακολουθία. «Κάνει πολύ κρύο τη νύχτα, πρέπει να βάλουν τον κόσμο μέσα. Γιατί δεν τους βάζουν στο κλειστό του μπάσκετ;».

Μάλιστα, ανέφερε πως ο 5,8 ήταν ο κύριος σεισμός στη Κρήτη, επισημαίνοντας πως το ρήγμα αυτό δεν δίνει πάνω από 6 Ρίχτερ.

Μιλώντας για τη Θήβα ανέφερε ότι η ακολουθία ξεκίνησε από Δεκέμβρη. «Το ρήγμα αυτό δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό», είπε αλλά πρόσθεσε ότι η Αττική «επηρεάζεται από Θήβα και έχουμε και άλλα ρήγματα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ