Σεισμός στην Κρήτη: Εκτάκτως στο νησί ο Λέκκας – Αναφορές για ζημιές σε παλιά σπίτια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στην Κρήτη: Εκτάκτως στο νησί ο Λέκκας – Αναφορές για ζημιές σε παλιά σπίτια

Σεισμός: Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη, με επίκεντρο τη Μεσαρά όπου, χθες το βράδυ, καταγράφηκε σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμός στην Κρήτη: Μέχρι τις 3 τα ξημερώματα είχαν καταγραφεί 18 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο στα 4,5 Ρίχτερ. Το πρωί της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο δημαρχείο με τη συμμετοχή και του καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα.

Στην περιοχή επικρατεί ανησυχία, εξαιτίας της συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας. Για προληπτικούς λόγους, ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ανακοίνωσε πως θα παραμείνουν σήμερα κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν ζημιές. Σημειώνεται πως τα σχολεία είναι έτσι κι αλλιώς κλειστά λόγω εκλογών, αλλά στην περιοχή δεν λειτούργησαν ούτε τα νηπιαγωγεία προληπτικά για λόγους ασφαλείας.

Ήδη ο δήμος δέχεται αναφορές για κάποιες ζημίες κυρίως σε παλιά σπίτια. Όπως είπε ο κ. Λέκκας είναι πολύ περιορισμένες οι βλάβες και πολύ μικρά κυρίως σε παλιά κτήρια που δεν κατοικούνται και πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία, όπου θα πρέπει να μεταβούν οι μαθητές από την Τρίτη, αλλά και οι εκλογείς την Κυριακή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr