Σεισμός στην Κρήτη: Οι πρώτες μαρτυρίες – «Οι κάτοικοι κλαίγανε και ουρλιάζανε»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στην Κρήτη: Οι πρώτες μαρτυρίες – «Οι κάτοικοι κλαίγανε και ουρλιάζανε»

Τις στιγμές πανικού που επικράτησαν στο Αρκαλοχώρι και σε άλλα σημεία της Κρήτης, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 5,8 ρίχτερ, περιγράφουν κάτοικοι και ο Δήμαρχος Βιάνου

Πανικός επικράτησε στο Αρκαλοχώρι, από τον ισχυρότατο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας. Ένα άτομο έχασε τη ζωή του ενώ εννέα ακόμα έχουν τραυματιστεί, οι επτά εκ των οποίων έχουν ελαφριές εκδορές.

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτήρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

«Οι κάτοικοι κλαίγανε και ουρλιάζανε»

Στην ΕΡΤ μίλησε μία κάτοικος του Αρκαλοχωρίου, η οποία περιέγραψε τις εικόνες που επικράτησαν στην περιοχή, την στιγμή της ισχυρότατης δόνησης. Όπως ανέφερε, «οι κάτοικοι έκλαιγαν και ουρλιάζανε». «Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, έκλαιγε και ούρλιαζε». Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, έπεσαν τζάμια, μάρμαρα και σοβάδες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr