Σφυριά: Σε παγκόσμιο συνέδριο η σφυριχτή γλώσσα του χωριού Αντιά της Εύβοιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφυριά: Σε παγκόσμιο συνέδριο η σφυριχτή γλώσσα του χωριού Αντιά της Εύβοιας

Ομιλία του Παναγιώτη Τζαναβάρη προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Αντιωτών σε παγκόσμιο συνέδριο

Σε παγκόσμιο συνέδριο θα συζητηθεί ως ειδικό θέμα η «Σφυριά», η σφυριχτή γλώσσα του χωριού Αντιά της Εύβοιας που έχει κάνει το γύρο του κόσμου και έχει γίνει θέμα σε ουκ ολίγες τηλεοπτικές εκπομπές παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 19 έως και την Παρασκευή 22 Ιουλίου το SOAS university of London διοργανώνει Παγκόσμιο συνέδριο στην Αθήνα, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών( Φιλοσοφική Σχολή ) με θέμα: «Οριοθετημένη γλώσσα … Χωρίς περιορισμούς».

Ένα από τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι η σημαντικότητα της Σφυριχτής Γλώσσας του χωριού Αντιά της νότιας Εύβοιας με προσκεκλημένο ομιλητή τον Παναγιώτη Τζαναβάρη, ο οποίος είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Αντιωτών.

Η ομιλία του κ. Τζαναβάρη είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στις 10:30 το πρωί, ενώ την Παρασκευή 22 Ιουλίου, την ίδια ώρα, θα κάνει ζωντανή παρουσίας της σφυριχτής γλώσσας, με τους συνεργάτες του.

Στο συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 250 ερευνητές καθηγητές από τα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr