Σκρέκας για ακρίβεια: Έρχεται νέο πακέτο μέτρων στήριξης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκρέκας για ακρίβεια: Έρχεται νέο πακέτο μέτρων στήριξης

Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις την επόμενη εβδομάδα

Για την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις που φέρνει στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων μίλησε το πρωί ο Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα των λογαριασμών στα τιμολόγια της ενέργειας, και είπε ότι 8 στα 10 νοικοκυριά βλέπουν μικρές αυξήσεις λόγω της επιδότησης των νοικοκυριών, ενώ μόνο 2 στα 10 που έχουν μεγάλες καταναλώσεις που δεν καλύπτονται από την επιδότησή της Κυβέρνησης βλέπουν υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Την επόμενη εβδομάδα το νέο πακέτο μέτρων

Σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων ώστε να ανακουφιστούν στο μέτρο του δυνατού από τον νέο γύρο των ανατιμήσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως είπε γίνονται παράλληλα ενέργειες και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την οποία ζητήθηκε η δημιουργία ενός Ταμείου με φτηνή χρηματοδότηση για να προσφεύγουν οι κυβερνήσεις ώστε να επιδοτούν τους καταναλωτές όσο διαρκεί η κρίση και επίσης τη δημιουργία ενός μηχανισμού για την μείωση της της τιμής του φυσικού αερίου η οποία θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις τιμές του ρεύματος.

Ο κ. Σκρέκας, υπογράμμισε πως η επιδότηση της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ενέργειας είναι ακόμη μεγαλύτερη για τις ευπαθείς ομάδες μέσα από το κοινωνικό τιμολόγιο. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο», τόνισε.

Τέλος αποκάλυψε, ότι η Κυβέρνηση εξετάζει σενάρια ώστε να στηριχθούν οι αδύναμοι και στα καύσιμα κίνησης, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr