Σκύρος: Η επόμενη μέρα από τις καταστροφές της κακοκαιρίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκύρος: Η επόμενη μέρα από τις καταστροφές της κακοκαιρίας

Μετράει τις πληγές της η Σκύρος από τις καταστροφές που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία που έπληξε το νησί το περασμένο σαββατοκύριακο

Μετράει τις πληγές της η Σκύρος από τις καταστροφές που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία που έπληξε το νησί το περασμένο σαββατοκύριακο

Μάλιστα από τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη Σκύρο κατέρρευσαν τέσσερις γέφυρες και ως αποτέλεσμα αρκετοί τουρίστες αλλά και κάτοικοι του νησιού που είχαν επισκεφτεί τις παραλίες να μην μπορούν να επιστρέψουν στα καταλύματά τους.

Ο δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για την επόμενη μέρα είπε: «Μετά από συντονισμένες προσπάθειες τα δύο τελευταία 24ωρα, με τη βοήθεια και της Περιφέρειας και της Πολεμικής Αεροπορίας είμαστε εντάξει». «Έχουμε ανοίξει όλα τα οδικά δίκτυα, οι παραλίες είναι προσβάσιμες, μικροζημιές κοντά στους οικισμούς έχουν αποκατασταθεί» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές υποδομές και να εξασφαλιστεί ότι στο μέλλον δεν θα συμβούν παρόμοιες καταστάσεις. «Τόσους μεγάλους όγκους νερού δεν έχουμε ξαναζήσει. Πρέπει να γίνουν διανοίξεις σε μεγάλα ρέματα που καταλήγουν σε παραλίες και περνάνε από χωριά. Πρέπει να γίνει μια βασική παρέμβαση» τονίζει.

Σχετικά με τις γέφυρες που υπέστησαν τις ζημιές  από τους μεγάλους όγκους του νερού, ο δήμαρχος ανέφερε ότι βρίσκονται στο νότιο κομμάτι του νησιού, στο δρόμο που οδηγεί στο ναυτικό σταθμό και οι άλλες δύο είναι στη διαδρομή για Αχερούνα. Γεγονός που ανάγκασε αρκετούς παραθεριστές να διανυκτερεύσουν σε άλλα καταλύματα, μη μπορώντας να προσεγγίσουν το κατάλυμα που έμεναν.

«Στην παραλία του Πεύκου εγκλωβίστηκαν αρκετοί λουόμενοι που βρήκαν προσωρινό καταφύγιο σε μια ταβέρνα της περιοχής. Τους απεγκλωβίσαμε δυόμισι ώρες μετά» είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ο κ. Μαυρίκος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr