Στα χέρια των Αρχών δύο άνδρες για κλοπές από ναούς και εξωκλήσια – 43.000 ευρώ η λεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα χέρια των Αρχών δύο άνδρες για κλοπές από ναούς και εξωκλήσια – 43.000 ευρώ η λεία

Οι συλληφθέντες διέπραξαν διαρρήξεις – κλοπές σε συνολικά 10 Ιερούς Ναούς και ένα εξωκλήσι σε διάφορες περιοχές

Χειροπέδες σε δύο άνδρες 43 και 49 ετών πέρασαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, τα ξημερώματα της Τετάρτης σε περιοχή του δήμου Παύλου Μελά, για κλοπές σε εκκλησίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, οι συλληφθέντες διέπραξαν διαρρήξεις – κλοπές σε συνολικά 10 Ιερούς Ναούς και ένα εξωκλήσι σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες να επιβαίνουν σε όχημα και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν διάφορα εκκλησιαστικά είδη και μία καμπάνα, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από τρεις Ιερούς Ναούς σε περιοχές της Ημαθίας.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι από τον Ιούλιο του 2022 έως αρχές Νοεμβρίου 2022 είχαν διαπράξει άλλες επτά διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς και μία διάρρηξη σε εξωκλήσι σε περιοχές της Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, αφαιρώντας τρεις καμπάνες, διάφορα μπρούτζινα εκκλησιαστικά είδη (κηροστάτες, κηροπήγια, πολυέλαιους κ.α.) και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Το όχημα που βρέθηκε κατασχέθηκε ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των Ιερών Ναών. Επίσης στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κόφτες μετάλλων, λοστοί, πένσα, βαριοπούλα, κατσαβίδι, γάντια και μία μικρή σκάλα.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν συμμετείχαν και σε άλλες αξιόποινες πράξεις οι συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr