ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Χαλκίδα σήμερα ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης – Τι συμβαίνει με τους σεισμούς στο νησί

Στη Χαλκίδα βρίσκεται σήμερα ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Άκης Τσελέντης.
Στη Χαλκίδα σήμερα ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης – Τι συμβαίνει με τους σεισμούς στο νησί

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους σεισμολόγους έκρουσε η πρόσφατη σεισμική δόνηση των 4,3 Ρίχτερ, της 10ης Απριλίου, τρία 24ωρα μόλις μετά τα 3,9 Ρίχτερ και ενώ είχε να καταγραφεί σεισμός τέτοιου μεγέθους από τις 11 Ιουλίου, γεγονός που επανέφερε σε υψηλά επίπεδα την ανησυχία των κατοίκων για τον αδιάκοπο χορό των Ρίχτερ κάτω από τα πόδια τους, αλλά και από την απόκοσμη βοή που συνοδεύει αρκετές από τις δονήσεις.

Σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου βρίσκεται στη Χαλκίδα ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Άκης Τσελέντης. Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, ο κ. Τσελέντης βρέθηκε στην πρωτεύουσα τοποθετήσει όργανα καταγραφής των δονήσεων, με αφορμή την συνεχή σεισμική ακολουθία στη Θήβα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Περιμένουμε σεισμό 6 ρίχτερ στη Θήβα – Πόσο κινδυνεύει η Εύβοια

«Καμπανάκι» για μεγαλύτερο σεισμό στη Θήβα χτυπάει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος που μπορεί να επηρεάσει την Εύβοια. «Υπάρχουν φόβοι για μεγαλύτερο σεισμό στην περιοχή της Θήβας» ανέφερε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο evima.gr.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο evima.gr έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερο φαινόμενο, καθώς αυτή η σεισμική δραστηριότητα έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2021 έως σήμερα, με τους σεισμούς να ξεπερνούν τους 3.000.

H τελευταία σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους  4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Εύβοια.

«Η περιοχή έχει ιστορικό σε ισχυρούς σεισμούς, συγκεκριμένα το 1853 μέχρι το 1914 είχαμε σεισμούς της τάξεως των 6 ρίχτερ. Υπάρχει δυναμικό ακόμα για τέτοιες σεισμικές δονήσεις, το περιμένουμε και δεν αποκλείεται να επηρεάσει και την περιοχή της Εύβοιας», ανέφερε αρχικά.

Ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εξήγησε πως από την στιγμή που υπάρχει στην περιοχή συνεχή διέγερση από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και σήμερα, η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό ακόμα και των 6 ρίχτερ είναι μεγάλη.

«Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις που κάναμε με την επιτροπή σεισμικού κινδύνου, ζητήσαμε να ληφθούν άμεσα έκτακτα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, καθώς στην περίπτωση μεγάλου σεισμού θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων, όπως η Χαλκίδα και η ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας και να έχουμε κι εκεί μεγάλα προβλήματα», τόνισε ο κ.Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ