Στη Σκύρο η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2022» – Απόβαση Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών (pics)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Σκύρο η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2022» – Απόβαση Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών (pics)

Εντυπωσιακή αποβατική ενέργεια στο πανέμορφο νησί της Σκύρου

Η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2022», διεξήχθη σήμερα Τρίτη 17 στις ακτές της Μαγνησίας και τη Σκύρο.

Η άσκηση απόβαση Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών αποτελεί την επιβεβαίωση της εμβάθυνσης μιας εξαιρετικά σημαντικής συνεργασίας για τη χώρα μας.

Η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2022» συνεχίστηκε σήμερα, 17 Μαΐου, με μια άκρως εντυπωσιακή αποβατική ενέργεια στο πανέμορφο νησί της Σκύρου, στο πλαίσιο της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών, με τους Έλληνες και τους Αμερικανούς πεζοναύτες να αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά στην πράξη το άριστο επίπεδο συνεργασίας τους.

Το σενάριο της τελικής ενέργειας στην Σκύρο προέβλεπε την ανακατάληψη περιοχής του νησιού που βρίσκεται υπό τον έλεγχο εχθρικών δυνάμεων, με την άσκηση να εξελίσσεται σε 4 στάδια. Αρχικά αλεξιπτωτιστές εκτέλεσαν άλμα στην καθορισμένη περιοχή πραγματοποιώντας αναγνώριση. Ακολούθησε στο δεύτερο στάδιο η εκκαθάριση της περιοχής από τους άνδρες των ΟΥΚ, ενώ στο τρίτο στάδιο Έλληνες κ Αμερικανοί πεζοναύτες πραγματοποίησαν το κύριο και καθοριστικό μέρος της απόβασης. Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος της πολύ σημαντικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού αποβίβασε στην παραλία της Σκύρου τα μηχανοκίνητα τμήματα, με άρματα μάχης -τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα- να ολοκληρώνουν την ανακατάληψη της περιοχής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr