Στην τελική φάση ολοκλήρωσης μπαίνει το έργο παράκαμψης του οικισμού Βουτά του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική φάση ολοκλήρωσης μπαίνει το έργο παράκαμψης του οικισμού Βουτά του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Επίσης βελτιώθηκαν οι δύο ισόπεδοι κόμβοι στην αρχή και το πέρας του έργου

Στην τελική φάση ολοκλήρωσης μπαίνει το έργο παράκαμψης του οικισμού Βουτά του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, προϋπολογισμού €1.132.765 που χρηματοδότησε και εκτελεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Με το έργο αυτό, που στόχο είχε να αποσυμφορήσει σημαντικά την οδική επικοινωνία από και προς την Ιστιαία, κατασκευάστηκε νέο οδικό τμήμα παράκαμψης του οικισμού Βουτά στο νότιο και βόρειο τμήμα του, συνολικού μήκους 1,2 χλμ , καθώς επίσης βελτιώθηκαν οι δύο ισόπεδοι κόμβοι στην αρχή και το πέρας του έργου.

Συγκεκριμένα έως σήμερα έχουν εκτελεστεί οι κάτωθι εργασίες:
• Χωματουργικές εργασίες, άρσης και συγκράτησης καταπτώσεων (κατασκευάσθηκαν συρματοκιβώτια σε μήκος 400μ) και σταθεροποίησης των χαλαρών εδαφών των πρανών του έργου
• Εργασίες εξυγίανσης του υποστρώματος του έργου και οδοστρωσίας (υπόβαση-βάση) σε όλο το μήκος (1200μ) και πλάτος (10,50μ) του έργου
• Κατασκευής αποχετευτικής τάφρου ομβρίων υδάτων.
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, ενώ το έργο αναμένεται να παραδοθεί εντός του μήνα στην κυκλοφορία με την εκτέλεση των εργασιών διαγράμμισης-σήμανσης και την κατασκευή στηθαίων ασφαλείας.
Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα από τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Εύβοιας να χτίζουμε με υπομονή και σχέδιο την επόμενη ημέρα.
Συνεκτικά στα μεγάλα οδικά έργα που διεκδικούμε για τη Βόρεια Εύβοια, η παράκαμψη Βουτά έρχεται να συνδεθεί με την αναγκαιότητα και την υποχρέωση της Πολιτείας για ένα σύγχρονο, ασφαλές και δίκαια κατανεμημένο για όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς οδικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr