Συλλήψεις ανηλίκων: Επιτέθηκαν με ματσέτα σε συνομήλικούς τους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις ανηλίκων: Επιτέθηκαν με ματσέτα σε συνομήλικούς τους

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφίες με τα δύο μαχαίρια τύπου ματσέτα και πεταλούδα που είχαν πάνω τους ανήλικοι που συνελήφθησαν μετά από επεισόδιο στον Πειραιά κατά το οποίο ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε παρέα, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Η συμπλοκή έγινε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Πειραιά, στην Ακτή Μουτσοπούλου, σε ώρα που υπήρχε πάρα πολύς κόσμος, το βράδυ του Σαββάτου (3/2).

Γύρω στις 8 το βράδυ, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, κατά βάση ανήλικοι, αρχικά λογομάχησε με μια άλλη παρέα ανηλίκων, ηλικίας 14 έως 17 ετών. Γρήγορα ήρθαν στα χέρια και μάλιστα ένας από τους επιτιθέμενους φέρεται να απείλησε ανήλικο με μαχαίρι τύπου «ματσέτα».

Στο σημείο έφτασε η Αστυνομία, ενώ άνδρες της ΟΠΚΕ προχώρησαν σε τέσσερις αρχικά προσαγωγές. Εντόπισαν σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από το σημείο της συμπλοκής το μαχαίρι τύπου «ματσέτα».

Ένας από τους προσαχθέντες είχε πάνω του ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», το οποίο πέταξε και επιχείρησε να διαφύγει τη σύλληψη. Αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά τελικά οδηγήθηκε και αυτός στο Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι 4 προσαχθέντες τελικά συνελήφθησαν, ενώ συνελήφθησαν και 4 γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 3-2-2024 στον Πειραιά από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 4 ημεδαποί ηλικίας 17 ετών, για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, αντίσταση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Επιπλέον συνελήφθησαν και 4 γονείς των ανωτέρω για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 3-2-2024 στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά οι 4 κατηγορούμενοι, μαζί με έτερους συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται, απηύθυναν υβριστικές εκφράσεις και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον συνομηλίκων τους επιδεικνύοντας μαχαίρια που κατείχαν, ενώ ένας εξ’ αυτών επιτέθηκε με χρήση σωματικής βίας.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., όπου μετά από επισταμένες αναζητήσεις εντόπισαν και συνέλαβαν τους ανωτέρω 4 εμπλεκομένους στο περιστατικό, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου.

Σημειώνεται ότι ένας εκ των συλληφθέντων προέβαλε σθεναρή αντίσταση στη σύλληψη απωθώντας τους αστυνομικούς οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Από το σημείο της επίθεσης, περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν 2 μαχαίρια τύπου ματσέτα και πεταλούδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr