Συναγερμός σε σχολείο του Αλιβερίου: Μαθητές και γονείς  θετικοί στον κορονοϊό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός σε σχολείο του Αλιβερίου: Μαθητές και γονείς θετικοί στον κορονοϊό

Νέος συναγερμός στο δήμο Κύμης Αλιβερίου, βρέθηκαν θετικοί μαθητές και γονείς.

Συναγερμός έχει σημάνει σε σχολείο στην περιοχή του Αλιβερίου, καθώς μαθητες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ επιπλέον σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr βρέθηκαν θετικοί στον ιό και οι γονείς των συγκεκριμένων παιδιών.

Σε κάθε σχολική μονάδα, από το προσωπικό του σχολείου έχει οριστεί ένας υπεύθυνος διαχείρισης covid-19, καθώς και ο αναπληρωτής του, ο οποίος οφείλει να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων, σε συνεργασία με τον δήμο Κύμης Αλιβερίου αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα κρούσματα που εμφανίστηκαν στο σχολείο της περιοχής.

Οι μαθητές και οι γονείς βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκων περιορισμό και αναμένεται να πραγματοποιούσουν ιχνηλατήσεις οι στενές τους επαφές τις επόμενες ώρες. Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες νοσούν ήπια.

Τι θα συμβεί εάν ένας μαθητής ο οποίος είναι στο σχολείο εμφανίσει ξαφνικά κάποια σημεία κλινικά ή συμβατά με τη λοίμωξη COVID

  • Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με την οικογένεια για να έρθει να παραλάβει το παιδί από το σχολείο και στο μεσοδιάστημα το παιδί αυτό θα απομονωθεί σε έναν προκαθορισμένο, καλά αεριζόμενο χώρο, με την επίβλεψη του συντονιστή του σχολείου, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και με εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας.
  • Επίσης, θα πρέπει να γίνεται εφαρμογή σχολαστικής υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής. Και το προσωπικό το οποίο φροντίζει αυτό το παιδί να κάνει χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας πιο ενισχυμένη, δηλαδή να φοράει αδιάβροχη ποδιά, μάσκα, ίσως και επιμετωπίδα ή και γάντια. Προφανώς, μετά την αποχώρηση του παιδιού θα πρέπει να γίνει επιμελής καθαρισμός του χώρου.
  • Στη συνέχεια, το παιδί αυτό και με τη μέριμνα των γονέων και κηδεμόνων, θα χρειαστεί να επισκεφτεί τον θεράποντα ιατρό και σύμφωνα με την κρίση αυτού, το παιδί θα χαρακτηριστεί ως όντως ύποπτο για λοίμωξη και στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα διαγνωστικό τεστ για την ανίχνευση του ιού στο παιδί αυτό.
  • Τονίζεται ότι εν αναμονή του αποτελέσματος, το οποίο ελπίζουμε ότι θα είναι εντός του 24ώρου στις περισσότερες περιπτώσεις, το παιδί θα παραμείνει σε απομόνωση κατ’ οίκον εφόσον δεν χρήζει νοσηλείας και το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr