ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το εμβόλιο

Το βράδυ της Τετάρτης με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας συνελήφθη ο γνωστός αντεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης.
Συνελήφθη ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το εμβόλιο

Για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα για τη δημόσια υγεία και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοής συνελήφθη χθες το βράδυ με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας ο γνωστός αντεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης.

Είχε προηγηθεί η διαβίβαση καταγγελίας στην Εισαγγελία από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορονοιός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό η Εισαγγελία διέταξε την περασμένη Τρίτη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ενώ διατάχθηκε και η σύλληψη του δικηγόρου. Κατόπιν αυτού συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος λόγω της ιδιότητας του καθώς οι δικηγόροι έχουν ειδική δωσιδικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, η Εισαγγελία μελετά τις περαιτέρω ενέργειες της. Δηλαδή αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα. Σε περίπτωση τελικά που ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του δικηγόρου η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ