Συνταγογράφηση ανασφάλιστων: Μέχρι 30/4 εξυπηρετούν ιδιώτες γιατροί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνταγογράφηση ανασφάλιστων: Μέχρι 30/4 εξυπηρετούν ιδιώτες γιατροί

Κανονικά θα ισχύσει το μέτρο της συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Κανονικά θα ισχύσει το μέτρο της συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται, ότι αφορά συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών υγείας.

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται κατάλογο των εξαιρέσεων που αφορούν παιδιά, νεφροπαθείς- αιμοκαθαρόμενους κ.λπ. όπως ορίζεται στον νόμο, σημειώνεται σχετικά.

Συνεπώς, όπως τονίζεται, για τη διευκόλυνση των ανασφάλιστων μέχρι τις 30 Απριλίου που θα συγκροτηθεί ο κατάλογος των εξαιρέσεων θα μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να συνταγογραφούν κανονικά.

 

Ιδιώτες γιατροί

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πραγματοποίησε παρέμβαση σχετικά με την απόσυρση μέτρου απαγόρευσης συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπομπών σε εξετάσεις των ανασφάλιστων από ιδιώτες γιατρούς.

Όπως ανέφερε ο ΠΙΣ, το μέτρο αφορά 1,7 εκατομμύρια ανασφάλιστους και «από την πρώτη στιγμή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στους ασθενείς όσο και στο σύστημα υγείας, καθώς το πλήθος αυτό των πολιτών είναι αναγκασμένο να αναζητά ένα ραντεβού σε δημόσιες δομές υγείας προκειμένου να προμηθευτεί τα απαραίτητα φάρμακα. Αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση των δημόσιων δομών και μάλιστα σε περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού αλλά και την απίστευτη ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων πολιτών».

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, «το μέτρο αυτό δεν έχει καμία άλλη λογική παρά να αναγκάσει τους πολίτες αυτούς να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα, καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να εξασφαλίσουν ραντεβού σε δημόσιες δομές μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Πέραν αυτού, διαχωρίζει τους ιατρούς της χώρας με απαράδεκτο τρόπο σε ιατρούς του δημοσίου και ιατρούς του ιδιωτικού τομέα και καταστρατηγεί τον Νόμο περί ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr