Τέμπη: Διευθυντές του ΟΣΕ συνεργάζονταν με Ρομά και ξάφριζαν τα καλώδια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Διευθυντές του ΟΣΕ συνεργάζονταν με Ρομά και ξάφριζαν τα καλώδια

Σοβαρή καταγγελία για διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ που εμπλέκονται στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκε σε πρωινή εκπομπή του Alpha και μίλησε για πρόσωπα τα οποία στο παρελθόν κατείχαν διευθυντικές θέσεις στον ΟΣΕ και συνεργάζονταν με Ρομά κλέβοντας και μεταπωλώντας υλικό από τους σιδηροδρόμους.

Μάλιστα, όπως ανέφερε πρόκειται να αποδοθούν κατηγορίες σε τουλάχιστον 10 άτομα για την υπόθεση των Τεμπών, ενώ ο ΟΣΕ πλήρωνε κάθε χρόνο 10 εκατομμύρια ευρώ για τις ζημιές από τις κλοπές.

Ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι από το 2000 και έπειτα η ζημιά από τις δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο ανέρχεται σε 25 δισ. ευρώ τα οποία «φαγώθηκαν».

Παράλληλα, παλαιότερα είχε εντοπιστεί κύκλωμα από την ασφάλεια Λαμίας και για την υπόθεση είχαν συλληφθεί διευθυντές του ΟΣΕ και Ρομά για κλοπές καλωδιών.

Μάλιστα όπως είπε επειδή ο τότε υπουργός Βερελής δεν μπορούσε να «βρει άκρη» με την αστυνομία, ανατέθηκε η όλη έρευνα στην ΕΥΠ.

«Ήταν ανώτατα στελέχη του ΟΣΕ. Τιμωρήθηκαν με 6-8 μήνες ο καθένας και μετά έμειναν ελεύθεροι», σημείωσε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr