Τέμπη: Μέχρι το Πάσχα το πόρισμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα – Πότε θα ολοκληρωθεί η τηλεδιοίκηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Μέχρι το Πάσχα το πόρισμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα – Πότε θα ολοκληρωθεί η τηλεδιοίκηση

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ολοκληρωθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης του βόρειου άξονα του σιδηροδρομικού δικτύου σύμφωνα με τον υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη.

Μέχρι το Πάσχα ή την εβδομάδα αμέσως μετά θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα θέματα μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, το σύστημα τηλεδιοίκησης του βόρειου άξονα του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Λάρισα και βόρεια θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου, ενώ το υπόλοιπο τμήμα από την Οινόη μέχρι την Τιθορέα θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε επίσης ότι μέχρι το Πάσχα πρόκειται να αποκατασταθούν τα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι το Κιάτο, καθώς ολοκληρώνονται τα έργα ηλεκτροφωτισμού στις σήραγγες.

Ανέφερε μάλιστα ότι έχει γίνει συζήτηση με την Hellenic Train και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την εταιρεία μειωμένο εισιτήριο κατά 50% στα Intercity στους φοιτητές και τους νέους κάτω των 25 ετών.

Τι εξετάζει η ανεξάρτητη πενταμελής επιτροπή

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν τα πέντε μέλη της επιτροπής των πραγματογνωμόνων που ορίστηκαν από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα ερώτημα που διερευνά η πενταμελής ανεξάρτητη επιτροπή είναι η αιτία της φωτιάς που ξέσπασε στο μοιραίο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Επιπλέον, «εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι τρεις μηχανές δύο στην εμπορευματική και μία την επιβατική, δεν είχαν ζημιές ανάλογα με την πυρκαγιά και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα και όχι τα τελικά. Όπως είπαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες έχουν γίνει ήδη αυτοψίες τόσο στον τόπο του δυστυχήματος όσο και στα συντρίμμια στον τόπο που φυλάσσεται σήμερα. Θα ακολουθήσουν και άλλες. Αναμένονται και αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων.

Η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εξέλιξη της έρευνας του εφέτη ανακριτή και μετά από αρκετό καιρό θα υποβάλει τις δικές της παρατηρήσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr