Τέμπη: Νέα πρόσωπα στο επίκεντρο των ερευνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Νέα πρόσωπα στο επίκεντρο των ερευνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Που επικεντρώνονται οι έρευνες για την απόδοση των ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη
Νέα πρόσωπα προστίθενται στις έρευνες για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας.

Την περασμένη εβδομάδα στον ανακριτή βρέθηκαν άτομα που γνώρισαν στοιχεία για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, με βάση αυτές τις καταθέσεις ανοίγει ο κύκλος των ερευνών. Εκτός από τις κλήσεις που έστειλε στους δύο σταθμάρχες, ο εφέτης ανακριτής έχει εξετάσει μάρτυρες, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι του ΟΣΕ και συνδικαλιστές της Hellenic Train και στο παρελθόν είχαν κρούσει των κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ασφάλεια των τρένων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταθέσεις και οι απολογίες που θα δοθούν το προσεχές διάστημα θα κρίνουν ποιοι θα κληθούν ως κατηγορούμενοι στην επόμενη φάση από τον Εφέτη ανακριτή.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα απολογηθούν οι δύο σταθμάρχες, οι οποίοι είχαν αναχωρήσει νωρίτερα από τη βάρδια τους, για την τραγωδία των Τεμπών.

Το ρεπορτάζ του Mega αναφέρει ότι ο επιθεωρητής που θα καταθέσει υπόμνημα 80 σελίδων αναμένεται να υποστηρίξει πως οι δύο σταθμάρχες δεν τήρησαν το ωράριό τους, πως ήταν υποχρεωμένος να αξιοποιήσει και τους άπειρους σταθμάρχες και πως είχαν όλοι οι σταθμάρχες πιστοποίηση. Αναμένεται επίσης να επικαλεστεί την ολιγωρία στην εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης και των έργων σηματοδότησης.΄

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr