Τέμπη: Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΣΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΣΕ

Η δίωξη είναι για ακόμα δύο μέλη της επιτροπής για την υπόθεση της μετάταξης του σταθμάρχη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΣΕ Σπύρου Πάτερα και δύο μελών της επιτροπής για την υπόθεση της μετάταξης του σταθμάρχη άσκησε ο εποπτεύων την έρευνα για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Η δίωξη είναι και για τους τρεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει τις δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης των τραυματιών

Με αφορμή την πρόσφατη νομοθετική διάταξη στην οποία προβλέφθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει πλήρως τις δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 σε υλικά και υπηρεσίες, σε όλες τις δομές Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα έξοδα μετάβασής τους σε δομές αποκατάστασης του εξωτερικού, χωρίς οποιαδήποτε συμμετοχή αυτών, καθορίστηκε στις 27/04/2023 με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού η υλοποίηση της ανωτέρω Διάταξης.

Με αυτή την απόφαση του ο ΕΟΠΥΥ ανταποκρίνεται για άλλη μία φορά άμεσα, θέτοντας στο επίκεντρο τονάνθρωπο και προσφέροντας στους πληγέντες τις απαραίτητες για την ανάρρωση και αποκατάστασή τους υπηρεσίες/παροχές χωρίς καμία επιβάρυνση μέσα από το δίκτυο των συμβεβλημένων παρόχων του.

Επίσης, δυνάμει νομοθετικών ρυθμίσεων ο ΕΟΠΥΥ ορίστηκε ως ο εκτελών τηνεπεξεργασία του Εθνικού Μητρώου Εγκαυματιών από πάσης φύσεως αιτίες και του ανατέθηκε ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η διαδικασία της κατηγοριοποίησης και της κατά παρέκκλιση κάλυψης και διάθεσης παροχών στους εγκαυματίες (πάσης φύσεωςφάρμακα, επουλωτικά/αναπλαστικά σκευάσματα, επιθέματα, ελαστικά, πιεστικάενδύματα κ.α).

 

Με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού στις 27/04/2023 καθορίστηκε ο τρόπος διάθεσης των απαραίτητων σκευασμάτων/προϊόντων για την ανάρρωση καιεπούλωση των εγκαυματιών, προσφέροντάς τους, τη δυνατότητα πρόσβασης σεένα διευρυμένο δίκτυο συμβεβλημένων παρόχων σε όλη την επικράτεια ναλαμβάνουν πάσης φύσεως επουλωτικά/αναπλαστικά σκευάσματα χωρίς καμίαοικονομική επιβάρυνση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr