Τέμπη-Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου: Το κλειδί το γύρισε μετά το δυστύχημα
Ειδησεις ευβοια

Τέμπη-Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου: Το κλειδί το γύρισε μετά το δυστύχημα

Κομβική είναι η κατάθεση του σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την απόδοση ευθυνών για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο πρώτος άνθρωπος που έσπευσε στον σταθμό της Λάρισας ήταν ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου Γιώργος Ζήνδρος.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει στο Star, ο Γιώργος Ζήνδρος το μοιραίο βράδυ μόλις έφτασε στο σταθμό της Λάρισας κατάλαβε αμέσως πως ο 59χρονος συνάδελφός του είχε γυρισμένο το κλειδί στη σωστή θέση, μετά το δυστύχημα.

«Για να το δω εγώ. Αυτός νόμιζε ότι δεν καταγραφόταν. Εγώ το είδα στην ευθεία κατευθείαν. Αλλά του είπα: «Εμένα κοροϊδεύεις;» του λέω. Νόμιζε ότι «πήδηξε» το τρένο απέναντι! Από ευθεία δεν «πηδάει» το τρένο απέναντι. Ήταν διαγώνιο από τον προαστιακό ξεχασμένο, από πριν που έλεγε: «Κάνε λίγο πίσω…» αυτές τις συνομιλίες που ακούγονται. Από κει ήταν γυρισμένο διαγώνιο για τον προαστιακό. Ξέχασε αυτή την τελευταία διαγώνιο να την επαναφέρει στην ευθεία, την επανέφερε μετά ότι ξέρεις «εγώ τα είχα ευθεία και έφυγε το τρένο κανονικά»» αποκαλύπτει ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου, Γιώργος Ζήνδρος.

«Πόσο να καθίσω; Αυτόν θα φυλάω;»

Ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων έδωσε κατάθεση στις 6 Μαρτίου 2023, οπού και παρουσίασε την εικόνα των πραγμάτων. «Όταν αναχώρησε το τρένο από το Παλαιοφάρσαλο, μίλησα με το σταθμάρχη Λάρισας Βασίλειο Σαμαρά. Ο Βασίλης Σαμαράς είναι άπειρος και υπάρχει μια δυσκολία στην συνεργασία όταν υπάρχουν ανωμαλίες στην κυκλοφορία. Αφού μίλησα με τον Σαμαρά μετά από λίγο κάλεσα τον Κ.Π. στο κινητό του περί ώρα 22:45 και τον ρώτησα που βρίσκεται και μου απάντησε ότι είχε φύγει. Και τον ρώτησα γιατί έφυγε και μου απάντησε «Πόσο να καθίσω; Αυτόν θα φυλάω;» κατέθεσε ο κ. Ζήνδρος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr