Τεκτονική Στοά: Συνελήφθη 61χρονος για την τοποθέτηση βόμβας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεκτονική Στοά: Συνελήφθη 61χρονος για την τοποθέτηση βόμβας

Ο άνδρας είχε αφήσει δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στο κτήριο της Αχαρνών το πρωί της 13ης Ιουλίου

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα που πριν από περίπου από 10 ημέρες είχε τοποθετήσει δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Τεκτονική Στοά στην οδό Αχαρνών προχώρησαν οι Αρχές.

Όπως αναφέρει το protothema.gr ο άνδρας, 61 ετών, συνελήφθη για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών. Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη στη Μασονική Στοά στην Αχαρνών είχε γίνει στις 13 Ιουλίου 2023. Κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει τον 61χρονο να αφήνει τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτηρίου.

Δεύτερο βίντεο που παρουσίασε το MEGA είχε καταγράψει καταγραφεί η στιγμή της έκρηξης στην Τεκτονική Στοά λίγο πριν από τις 7:00 το πρωί της 13ης Ιουλίου, ενώ πριν είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα στο 112.

Λίγο μετά την έκρηξη έφτασε μονάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.), η οποία εκτός από τα υπολείμματα ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού, εντόπισε και μία 5λιτρη φιάλη αερίου και μαύρη σκόνη που πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπαρούτι. Οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ελεγχόμενη έκρηξη και το συμβάν έλειξε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr