Τέλος οι μάσκες στα σχολεία – Υποχρεωτική χρήση μόνο στις εξετάσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος οι μάσκες στα σχολεία – Υποχρεωτική χρήση μόνο στις εξετάσεις

Τέλος στις μάσκες στα σχολεία από 1η Ιουνίου, με το μέτρο να αφορά όλες τις σχολικές βαθμίδες και τα πανεπιστήμια

Από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους των σχολικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως αποφάσισε να εισηγηθεί η αρμόδια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 στη χώρα μας.

Παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων (πανελλαδικές, απολυτήριες, εξεταστικών εξαμήνου κλπ.).

Σημειώνεται πως απόφαση για την κατάργηση της μάσκας στα πλοία δεν ελήφθη από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όλοι οι χώροι που βγαίνει η μάσκα

Σημειώνεται πως πριν μία εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε το τέλος στη χρήση της μάσκας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Από τις 15 Σεπτεμβρίου το μέτρο θα επανεξεταστεί.

Η μάσκα θα είναι προαιρετική για όλους τους κλειστούς χώρους του εμπορίου αλλά και για τα μέσα μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις. Η άρση του μέτρου αφορά και του εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους.

Η μάσκα παραμένει στα ΜΜΜ των αστικών συγκοινωνιών (μετρό, λεωφορείο, ΗΣΑΠ). Υποχρεωτική θα είναι και στα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές Υγείας, όπως τα γηροκομεία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr