Θανάσης Τάρτης- Tηλεμαραθώνιος αγάπης Πανευβοϊκού Συλλόγου: Άμεσα διατάξεις για έμφυλη βία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θανάσης Τάρτης- Tηλεμαραθώνιος αγάπης Πανευβοϊκού Συλλόγου: Άμεσα διατάξεις για έμφυλη βία

Ο κος Τάρτης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την διοργάνωση τονίζοντας πως η πολιτεία να θεσπίσει διατάξεις άμεσα για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Το “παρών” στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης που διοργάνωσε ο Πανευβοϊκός σύλλογος Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού “Ο Καλός Σαμαρείτης” στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας, έδωσε ο γνωστός δικηγόρος και πιθανόν υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Θανάσης Τάρτης.

Ο τηλεμαραθώνιος έγινε χθες, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022.

Ο κος Τάρτης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την διοργάνωση στον σύλλογο και στον πατέρα Τιμόθεο, τονίζοντας πως η πολιτεία να θεσπίσει διατάξεις άμεσα για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Υπολογίζεται πως 50.000 γυναικοκτονίες σημειώνονται κάθε χρόνο στον πλανήτη, το οποίο αντιστοιχεί σε 137 γυναίκες κάθε μέρα κατά μέσο όρο, δηλαδή 1 κάθε 10 λεπτά.

O όρος γυναικοκτονία αναγνωρίζεται μεταξύ άλλων και από το Ευρωπαικό Ινστιτούτο της Ισότητας των Φύλων ως ¨την δολοφονία γυναικών και κοριτσιών λόγω του φύλου τους¨.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή που να συμπεριλαμβάνει τη διάσταση του φύλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., τα έτη 2013-2018 δολοφονήθηκαν στη χώρα μας 69 γυναίκες με αιτία την ενδοοικογενειακή βία, που αντιστοιχεί στο 30,4-50% του συνόλου των γυναικών θυμάτων ανθρωποκτονιών ετησίως.

Πρέπει δε να επισημάνουμε ότι το ποσοστό αυτό είναι στην πραγματικότητα αρκετά μεγαλύτερο, καθώς μέχρι τον Ν. 4531/2018 με τον οποίο κυρώθηκε η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, στην έννοια της οικογένειας δεν συμπεριλαμβάνονταν οι νυν ή τέως μόνιμοι σύντροφοι, ούτε τα μέρη συμφώνου συμβίωσης.

*Με πληροφορίες από wiki

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr