Θάνατος 16χρονου: Ψυχραιμία συνιστούν οι πρόεδροι των Ρομά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος 16χρονου: Ψυχραιμία συνιστούν οι πρόεδροι των Ρομά

Απαρηγόρητοι φίλοι και συγγενείς του 16χρονου που απεβίωσε σήμερα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Ψυχραιμία συνιστούν οι πρόεδροι των Ρομά τονίζοντας πως «Σήμερα θρηνούμε, δεν διαδηλώνουμε» με τη θλίψη να είναι ανείπωτη στον οικισμό «Αγία Σοφία» στη Θεσσαλονίκη μετά τον θάνατο του 16χρονου.

Απαρηγόρητοι φίλοι και συγγενείς του 16χρονου σκέφτονται την γυναίκα και το μωρό του ενώ ο παππούς του συγκλονίζει ζητώντας δικαίωση. «H ταυτότητά μας δε γράφει Ρομά. Γράφει Έλληνας πολίτης».

Το Star βρέθηκε στον οικισμό των των Ρομά «Αγία Σοφία» και κατέγραψε το βαρύ κλίμα και τη θλίψη αλλά και την οργή που επικρατεί.

«Αμαρτία από τον Θεό να αφαιρέσουν τη ζωή από ένα 16χρονο παιδί. Να μην αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο», λέει απαρηγόρητος ο παππούς του 16χρονου.

Όλοι οι κάτοικοι του οικισμού έχουν να θυμούνται από τον Κώστα μόνο τα καλύτερα. Όπως λένε ήταν ένα παιδί χαρούμενο, «ένα παράδειγμα για όλα τα παιδιά».

«Πολύ κρίμα, λιώνει η ψυχή μας. Τρελάθηκαν από τη στενοχώρια η μαμά του και ο μπαμπάς του, κρίμα από τον Θεό. Δεν πρόλαβαν να δουν και να χαρούν το μωράκι τους με τη γυναίκα του» λέει μια κάτοικος του οικισμού.

«Ήμασταν από μικρά παιδιά μαζί», λέει ένας φίλος του και λυγίζει. «Κάηκε η ψυχή μου. Σκέφτομαι πώς θα ζήσει από εδώ και πέρα η οικογένειά του. Αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο».

Όπως λένε οι κάτοικοι του οικισμού, δεν είναι πια ο ίδιος μετά τον θάνατο του Κώστα. Συμπονούν την οικογένεια που ζει το δράμα του παιδιού της. Δεν τρώνε, δεν πίνουν, δεν κοιμούνται.

Ο γενικός γραμματέας του οικισμού Αντώνης Τάσιος και κουμπάρος του 16χρονου, δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό της οικογένεια «Πενθούμε τον Κώστα, ένα παιδί 16χρονών που πίσω του αφήνει ένα παιδάκι και τη γυναίκα του» λέει μιλώντας στην εκπομπή.

Εντός των επόμενων 24ώρων η απόφαση για τον αστυνομικό

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά, ο οποίος έχασε, σήμερα το πρωί, τη μάχη για τη ζωή ύστερα από νοσηλεία οκτώ ημερών στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου. Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο (η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών), ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr