Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Όλα λάθος με τον θάνατο της Ίριδας»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Όλα λάθος με τον θάνατο της Ίριδας»

Στις αστοχίες που υπήρξαν στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της έξι μηνών Ίριδας αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Λέων.

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε, σε δεύτερο χρόνο. Κυρίως σε επίπεδο διαδικασιών, πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων γραμμών. Δεν με ανησυχεί προσωπικά, αλλά στο σύνολο. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ότι πηγαίνει στις ιατροδικαστικές αρχές και δεν μπορεί να βγάλει άκρη» τόνισε ο κ. Λέων και ανέφερε ότι έγιναν «όλα λάθος με το θάνατο της Ίριδας».

«Από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι το βρέφος ήταν νεκρό, θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η αστυνομία και να πάει ιατροδικαστής στο σπίτι, για να κάνει και αυτοψία. Έτσι θα είχε ξεκαθαριστεί και ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την ώρα θανάτου» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Πρέπει να δούμε ξανά τις διαδικασίες και θα πρέπει η Πολιτεία να ενσκήψει σ’ αυτό για να μην έχουμε ξανά τέτοια ζητήματα» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Απόστολος Λύτρας ο οποίος επισήμανε αρχικώς πως έχουν γίνει «τρομερές παραλείψεις» αναφορικά με τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου.

Όπως είπε, εάν δεν είχε πεθάνει η Τζωρτζίνα δεν θα είχαν αποκαλυφθεί τα λάθη που επισημαίνονται τώρα από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

«Αν πρόκειται για ασφυξία και δολοφονική ενέργεια, τότε αυτός που έκανε αυτή την πράξη, θα ήταν ανάμεσά μας» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr