Θάνατος Βαλυράκη: Καταθέτει σήμερα ο αυτόπτης μάρτυρας που ανατρέπει τα δεδομένα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος Βαλυράκη: Καταθέτει σήμερα ο αυτόπτης μάρτυρας που ανατρέπει τα δεδομένα

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, για την υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη

Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε μέσω της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», για δολοφονία.

Σύμφωνα με την μαρτυρία αυτή, ένα άτομο χτύπησε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ με ένα κοντάρι και το ρεπορτάζ αναφέρει πως αναμένεται να υπάρξει συνεργασία με το Λιμενικό ούτως ώστε να γίνει η καλύτερη αξιοποίηση των νέων δεδομένων που ίσως προκύψουν.

Η σοκαριστική μαρτυρία που ανατρέπει τα δεδομένα

Ανατρεπτική είναι η μαρτυρία του κατοίκου της περιοχής της Ερέτριας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία αλλάζει τα δεδομένα και ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο τους ισχυρισμούς της οικογένειας του πολιτικού, ότι ο θάνατος του δεν ήταν ατύχημα αλλά ανθρωποκτονία.

Ο αυτόπτης μάρτυρας που μιλάει για δύο ψαράδες οι οποίοι με το αλιευτικό τους πλησίασαν τον Σήφη Βαλυράκη, με την αφήγηση του στην εκπομπή ήρθε να συνταράξει τα νερά και να δώσει νέα κατεύθυνση στις έρευνες.

Ο άνθρωπος που φαίνεται να διέκρινε από απόσταση περίπου 150 μέτρων τα χαρακτηριστικά των δύο ψαράδων, ανέφερε ότι λογομάχησαν με τον πολιτικό, και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με ένα κοντάρι.

«Ο πιο ψηλός από τους δύο που ήταν μες στο σκάφος δημιούργησε το πρόβλημα. Αυτός είναι που πήρε το κοντάρι και χτύπησε. Ας το πούμε κοντάρι, δε το λέμε γάντζο, διότι δεν ξέρουμε τι είχε στην άκρη. Δε βρήκαν σε επαφή το ένα σκάφος με το άλλο» σημείωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Οι εξελίξεις, από εδώ και στο εξής, αναμένονται καταιγιστικές καθώς η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα αλλάζει τα δεδομένα και αποκαλύπτει, χωρίς, αμφιβολία την ταυτότητα των δραστών.

Τι λέει η οικογένεια

Για εκφοβισμό των αυτοπτών μαρτύρων που «είδαν» τη σκηνή θανάτου του Σήφη Βαλυράκη και γνωρίζουν τους δράστες, κάνει λόγο η οικογένεια του πρώην υπουργού, τρεις μήνες μετά την εγκληματική ενέργεια.

«Βεβαίως όλοι σιγοψυθυρίζουν τα ονόματα τους, είναι γνωστά εκεί στην τοπική κοινωνία, τι έχει συμβεί, κι όμως παρόλα ταύτα βρισκόμαστε μπροστά σε μία τρομερή προσπάθεια κουκουλώματος» σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης.

Η οικογένεια του πρώην υπουργού δίνει αγώνα προκειμένου να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Έχουν συμβεί διάφορα με αυτή την προανάκριση από το Λιμενικό Τμήμα της Ερέτριας. Η υπόθεση όπως είπατε πάρα πολύ σωστά είναι ακόμα στο ναδίρ» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Σύμφωνα και με τους δύο ιατροδικαστές στο σώμα του εντοπίστηκαν 15 κακώσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr