Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο 17χρονου από αστυνομικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο 17χρονου από αστυνομικό

Διαπιστώθηκε ότι η σφαίρα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα

Από τον τραυματισμό της αριστερής τραχηλικής χώρας, στην οποία κατέληξε η σφαίρα από το όπλο του 41χρονου άνδρα της ΟΠΚΕ, επήλθε ο θάνατος του 17χρονου Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην περιοχή του Αλιάρτου Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, διαπιστώθηκε ότι η σφαίρα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και στη συνέχεια κατέληξε στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 17χορνου Χρήστου, η βολή πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ στον ανήλικο δε διαπιστώθηκαν χτυπήματα στο σώμα, όπως είχαν καταγγείλει όσοι βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο.

Έφερε ωστόσο εκδορές στο κεφάλι, οι οποίες μέχρι στιγμής, δεν μπορούν να προσδιοριστούν.

Τέλος, από τον αριστερό αντίχειρα εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας, κάτι που, όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί, δείχνει είτε ότι το δάχτυλο του 17χρονου βρισκόταν πάνω στην κάνη του όπλου, είτε κάποια χιλιοστά μακριά.

Ένταση σε Θήβα & Αλίαρτο

Στο μεταξύ, τεταμένο είναι το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς οι κινητοποιήσεις φίλων και συγγενών του θύματος είναι στο αποκορύφωμά τους.

ΜΕGA

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr