Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την «επιταγή ακρίβειας»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την «επιταγή ακρίβειας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε, ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά.

Στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, σημείωσε ότι όχι απλώς θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη, αλλά θα ενισχυθεί.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της βενζίνης τόνισε ότι «έχει ξεφύγει επικίνδυνα» επισημαίνοντας ότι δε θα μείνει έξω από το πεδίο των κυβερνητικών παρεμβάσεων, «πάντοτε στο πλαίσιο λελογισμένων κινήσεων».

Σε σημερινό δημοσίευμά της, η Καθημερινή αναφέρει ότι στο πακέτο στήριξης της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται και η επιδότηση για τη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης. Η ελάφρυνση δε θα αφορά στην οριζόντια μείωση φόρου, λόγω του δημοσιονομικού κόστους, αλλά θα στοχεύει στους οικονομικά ασθενέστερους.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, η λεγόμενη «επιταγή ακρίβειας». «Ένα μεγάλο κομμάτι των απωλειών να αντικατασταθούν και θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις», επισήμανε.

Μιλώντας για την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η Ελλάδα πηγαίνει με αυτοπεποίθηση στη συνάντηση αυτή, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό μας αποτύπωμα έχει ενισχυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι θέσεις της χώρας ταυτίζονται με το Διεθνές Δίκαιο».

«Κλείδωσε» η καταβολή του οικογενειακού επίδόματος

Η κ. Μιχαηλίδου, τοποθετήθηκε σχετικά με το έκτακτο βοήθημα που πρόκειται να δοθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά.

«Αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Εργασίας κάνουμε μία άσκηση πόσο μπορούμε να διευρύνουμε τους δικαιούχους του επιδόματος, δηλαδή, ποια είναι τα νοικοκυριά που έχουν περισσότερες ανάγκες, έτσι ώστε στοχευμένα να πάμε σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, και να είναι στοχευμένο και όχι οριζόντιο. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό. Γι αυτό είναι μία έξυπνη άσκηση, έτσι ώστε να μην δοθούν οριζόντια χρήματα, άλλα στοχευμένα που θα βοηθήσουν αυτές τις δυσκολίες και να μειωθεί λίγο το βάρος στις ευάλωτες οικογένειες», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο Mega.

«Τα άτομα με αναπηρία που έχουν αυξημένες ανάγκες για ηλεκτρικό ρεύμα, για παράδειγμα, και είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε», πρόσθεσε.

Έκτακο οικογενειακό επίδομα

«Όσο αφορά στο Α21, που είναι το επίδομα παιδιού, είναι το μεγαλύτερο επίδομα που έχουμε στη χώρα. Είναι 1,1 δις τον χρόνο και δίνεται σε 800.000 νοικοκυριά, πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά λαμβάνουν στη χώρα μας το επίδομα, τα εισοδηματικά κριτήρια μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 34.000 ευρώ, είναι ένα επίδομα που καλύπτει και το πρώτο παιδί και το δεύτερο παιδί και διπλασιάζεται στο τρίτο παιδί και πάνω, και τη μονογονεϊκή οικογένεια. Όταν δημιουργηθεί ο πολυπόθητος δημοσιονομικός χρόνος θα τεθούν σε προτεραιότητα οι μονογονεϊκές οικογένειες. Την τελευταία εργάσιμη του μήνα θα καταβληθεί το οικογενειακό επίδομα», υπογράμμισε στις δηλώσεις της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr