Το Facebook στέλνει μόνο του αιτήματα φιλίας – Αναφορές χρηστών για “bugs”
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Facebook στέλνει μόνο του αιτήματα φιλίας – Αναφορές χρηστών για “bugs”

Αναστατωμένοι οι χρήστες του Facebook λόγω προβλημάτων που έχουν προκύψει, καθώς η πλατφόρμα στέλνει από μόνο της αιτήματα φιλίας (friends requests).

Ξαφνικά οι χρήστες βλέπουν στον λογαριασμό τους στο facebook έναν άγνωστο ή κάποιον γνωστό τους, αλλά δεν επιθυμούν να είναι στους φίλους τους. Ωστόσο, αυτός – άγνωστο γιατί – έχει δεχθεί αίτημα φιλίας που εσείς εμφανίζεστε να έχετε στείλει.

Ίσως ο λογαριασμός των χρηστών να έχει πέσει «θύμα» ενός bug στο facebook. Το θέμα όμως είναι σοβαρό. Και αυτό γιατί δυνητικά θέτει σε κίνδυνο το απόρρητο και τον έλεγχο των χρηστών. Τι γίνεται, άραγε, με παραβιάσεις των προσωπικών ορίων και την παραβίαση της ψηφιακής συναίνεσης;

Το σφάλμα συμβαίνει όταν ένας χρήστης επισκέπτεται το προφίλ κάποιου άλλου, ενεργοποιώντας ένα αυτόκλητο αίτημα φιλίας που θα σταλεί από τον επισκέπτη στον κάτοχο του προφίλ. Πάντως, το facebook μέχρι τώρα δεν έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη σφάλματος. Οι χρήστες του, όμως, αντέδρασαν.

Παράπονα χρηστών στο Facebook

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι το προφίλ κάποιου που δεν είναι φίλος μαζί μου, το Facebook τού στέλνει αυτόματα αίτημα φιλίας. Έχει κανείς αυτό το θέμα; Πώς να το διορθώσω; Παρακαλώ βοηθήστε», γράφει χρήστης στο Reddit. Άλλος έγραψε: «Ναι, ήρθε η ώρα να απενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου και να βγω από το Facebook. Αυτό είναι γελοίο».

Ένας τρίτος, ήταν πιο άτυχος μάλλον: «Κακή μέρα για να δεις το προφίλ ενός πρώην. Ας ελπίσουμε ότι τον μπλόκαρα και μετά απενεργοποίησα τον λογαριασμό, δεν θα δουν ποιος ήταν. Ποιος ξέρει, απλά πρέπει να γελάσω… Και να κλάψω».

«Έστειλαν αυτόματα αίτημα φιλίας στον συνάδελφο του συζύγου μου! Τους απέκλεισα αμέσως μόλις το παρατήρησα αλλά δεν ξέρω αν θα εμφανιστεί στην ειδοποίησή τους ή όχι. Τόσο ντροπιαστικό. Ας ελπίσουμε ότι δεν πιστεύουν ότι προσπαθώ να τους φλερτάρω», έγραψε γυναίκα».

Όλο αυτό το μπέρδεμα, επειδή τρελάθηκαν τα friend request στο facebook και βάλθηκε να βρει από μόνο του φίλους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr