Το κόλπο για να μην στάξει η λαμπάδα το βράδυ της Ανάστασης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κόλπο για να μην στάξει η λαμπάδα το βράδυ της Ανάστασης

Το μυστικό βρίσκεται σε ένα αντικείμενο που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας

Το βράδυ της Ανάστασης, λίγο πριν τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, οι λαμπάδες μικρών και μεγάλων φωτίζουν τις εκκλησιές. Τα παιδιά περιμένουν πως και πως κάθε χρόνο να χρησιμοποιήσουν τις λαμπάδες που τους φέρνουν ως δώρο ο νονός και με καμάρι τις κρατούν στην εκκλησία.

Από τα συνήθη μικροατυχήματα που συμβαίνουν είναι να στάξει το κερί που λιώνει και να κάψει τα χέρια των παιδιών και όχι μόνο. Και όχι το «κράτα την ίσια» ή το «κράτα την προσεκτικά» που λέμε ένα εκατομμύριο φορές δεν αρκεί.

Υπάρχει ένα tip, όμως,  που θα σας λύσει τα χέρια. Σύμφωνα με το mothersblog.gr, το μυστικό κρύβεται σε ένα υλικό που υπάρχει σίγουρα στην κουζίνα σας και δεν είναι άλλο από το αλάτι.

Θα χρειαστείτε:

  • νερό
  • αλάτι
  • μία μικρή λεκάνη

Τι πρέπει να κάνετε:

Γεμίστε τη λεκάνη με νερό και ρίξτε μέσα μπόλικο αλάτι. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και βάλτε μέσα τις λαμπάδες. Αφήστε τις για αρκετή ώρα και βγάλτε τις νωρίς το απόγευμα για να στεγνώσουν.

Το αλάτι θα αυξήσει επίσης τη διάρκεια ζωής των κεριών σας, ενώ όπως έχουμε δει και στο παρλεθόν υπάρχουν πολλοί ακόμα τρόποι να αξιοποιήσετε το αλάτι στην καθημερινότητά σας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr