Το παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στην Εύβοια συμμετέχει στη διαμαρτυρία της Τρίτης για την πανδημία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στην Εύβοια συμμετέχει στη διαμαρτυρία της Τρίτης για την πανδημία

Στην πλατεία ταχυδρομείου πίσω από τα δικαστήρια

Βρισκόμαστε στο μέσο του 5ου και πιο φονικού κύματος της Πανδημίας. Καθημερινά δεκάδες συνάνθρωποί μας πεθαίνουν τη στιγμή που οι επιστημονικές έρευνες μιλούν για 40% λιγότερους νεκρούς στην περίπτωση ενός πιο καλά στελεχωμένου Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Κυβέρνηση το μόνο μέτρο που παίρνει για να ανακόψει την εξάπλωση της Πανδημίας είναι η απαγόρευση της μουσικής!!!

 

Προκλητικά αφήνει την επιδημιολογική επιτήρηση και την πρόληψη στην ατομική ευθύνη του καθενός μας. Στο δήμο Χαλκίδας υπάρχει μόνο ένα σημείο μαζικών δειγματοληψιών, στο οποίο τις τελευταίες μέρες η αναμονή έφτασε την 1 ώρα! Καθημερινά στηνόμαστε σε ουρές έξω από τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα , τα φαρμακεία για ένα rapid test ενώ το κόστος πέφτει στις τσέπες μας. Από την τσέπη μας πληρώνουμε την προμήθεια των μασκών υψηλής προστασίας. Τα εμβολιαστικά κέντρα είναι λίγα και υποστελεχωμένα με αποτέλεσμα στην Χαλκίδα ο χρόνος αναμονής για ραντεβού να είναι τουλάχιστον 1 μήνα. Για τα παιδιά είναι ακόμα περισσότερος αφού στην Χαλκίδα λειτουργεί το μόνο εμβολιαστικό κέντρο για όλη την Εύβοια.

 

Αντίστοιχα στους χώρους δουλειάς  καμιά επιδημιολογική επιτήρηση και έλεγχος δεν υπάρχει. Οι μουσικοί έχουμε εμπειρία τι σημαίνει αυτό, τι εκβιασμούς και πιέσεις δέχεται ένας εργαζόμενος που νοσεί.

Όμως οι μουσικοί έχουμε και την εμπειρία, ότι τίποτα μέχρι σήμερα δε μας χαρίστηκε. Από την έναρξη της πανδημίας ως σήμερα, με τους μαζικούς αγώνες που δεν παζαρεύουν τις ανάγκες μας, με την διεκδίκηση απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία με  την αλληλεγγύη που δεχτήκαμε από άλλους κλάδους εργαζομένων αλλά  και προσφέραμε, επιβάλλαμε μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους του κλάδου μας. Αυτό το επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά και το ξεμπλοκάρισμα των αιτήσεων για το εποχικό βοήθημα που προχώρησε μετά την τελευταία πανελλαδική-πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση.

 

Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά!

 

 

 

Για τα δικαιώματα μας στη δουλειά και τη ζωή, απαιτούμε:

 

1 Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους. Να αυξηθούν τα σημεία μαζικής δειγματοληψίας και να σταματήσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων.

 

2 Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

·        Με τεστ πριν από κάθε παράσταση για τους εργαζόμενους, με κρατική ευθύνη.

·        Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε χώρους δουλειάς ειδικά εκεί που απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι, με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ. Ενίσχυση του προσωπικού στον ΕΟΔΥ, το ΣΕΠΕ και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

·        Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία. Διάρκεια καραντίνας με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και όχι τις «ανάγκες» της εργοδοσίας.

·        Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές.

·        Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

 

3 Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Ειδική πρόβλεψη για τους μετανάστες εργάτες και τον καταυλισμό στην Ριτσώνα ώστε να μην αποκλείονται από το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία.

 

4 Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου Χαλκίδας και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, γιαπροσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.

·        Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων στην Χαλκίδα και των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών

 

5 Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

 

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Εύβοιας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr