Τοπίο στην ομίχλη: Θρίλερ με απογείωση αεροσκάφους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπίο στην ομίχλη: Θρίλερ με απογείωση αεροσκάφους

Μέσα σε πυκνή ομίχλη ένα αεροσκάφος κατάφερε να απογειωθεί με τους παρευρισκόμενους να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα
Για πολύ καιρό θα θυμούνται την πτήση το βράδυ της Πέμπτης από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων προς Αθήνα οι επιβάτες, καθώς η απογείωση του αεροσκάφους ήταν δύσκολη υπόθεση καθώς έπρεπε να γίνει σε αντίξοες συνθήκες, μέσα σε πολύ πυκνή ομίχλη, σε ένα απόκοσμο σκηνικό που θύμιζε ταινία… τρόμου.

Ήταν μία πραγματικά πολύ δύσκολη ενέργεια, που έδειξε όμως τον υψηλό επαγγελματισμό και την κατάρτιση των ανθρώπων τόσο μέσα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους όσο στο αεροδρόμιο της πόλης της Ηπείρου. Η περιοχή στο αεροδρόμιο των Ιωαννίων είχε καλυφθεί από πυκνή ομίχλη, από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης. Ο πιλότος προσπάθησε να εφαρμόσει τους κανόνες απογείωσης με τη βοήθεια οχήματος ασφαλείας.

Όμως η προσπάθεια δεν ολοκληρώθηκε λόγω της περιορισμένης ορατότητας. Έτσι το Airbus οδηγήθηκε σε χώρο του διαδρόμου όπου ανέμενε με ασφάλεια.

Ο Πύργος Ελέγχου, οι τεχνικοί και όλοι οι άνθρωποι της Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο είχαν τεθεί σε εγρήγορση.

Οι μετρήσεις ορατότητας ήταν συνεχείς αλλά κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Όλοι ανέμεναν και πάλι ένα άνοιγμα της ομίχλης για να επιχειρηθεί η απογείωση.

Σύμφωνα με το epiruspost, στις εννιάμισι περίπου το βράδυ, το άνοιγμα αυτό για ελάχιστα λεπτά, ήταν αρκετό ώστε να δοθούν οι οδηγίες και ο πιλότος να προχωρήσει στην απογείωση.

Όσοι βρισκόταν έξω από το χώρο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «μπράβο». Το αεροπλάνο χάθηκε στην ομίχλη κυριολεκτικά αλλά η απογείωση είχε γίνει με επιτυχία.

Κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και πλήρωμα ευχαρίστησαν τους ανθρώπους στον Πύργο Ελέγχου και συνέχισαν το ταξίδι για την Αθήνα, όπως αναφέρει το epiruspost που δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr