Τραγωδία στο Γυμνό: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι για το τραγικό δυστύχημα στην Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στο Γυμνό: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι για το τραγικό δυστύχημα στην Εύβοια

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr

Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι για το τραγικό δυστύχημα στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima οι τρεις προσαγωγές που έγιναν νωρίτερα σήμερα το απόγευμα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον μηχανικό και την επιβλέπουσα του έργου και μία από τις κατηγορίες που θα συμπεριληφθούν στην δικογραφία είναι αυτή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκληση  σωματικών βλαβών σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Στο πένθος βυθίστηκε όλη η Εύβοια, με τον ακαριαίο θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκαν τρεις εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που εκτελούσε έργα για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ. Άλλα τέσσερα άτομα φέρουν σοβαρά εγκαύματα.

Ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα, ενώ οι άλλοι δυο ήταν απανθρακωμένοι στο έδαφος. Οι δύο από τους τρεις θανόντες είναι από την Χαλκίδα ετών και ο τρίτος ήταν  αλλοδαπός από το Μαλακώντα, ηλικίες 43, 45 και 50 ετών.

« Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ.Γιώργο Αδαμίδη εξωτερικά συνεργεία εργάζονταν στην περιοχή του Γυμνού Ευβοίας για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου. «Η πρώτη εικόνα που ξέρουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στην μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε αυτό με την σειρά του τρεις εργαζόμενοι στην κολώνα τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000volt επιφέροντας τους ακαιραίο θάνατο, δεν έχουμε ακόμα την εικόνα γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία».

Η ανακοίνωση της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο

«Η Διοίκηση και οι άνθρωποι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ερέτριας, που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό τριών συναδέλφων μας, και τον τραυματισμό ενός ακόμα. Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι της εταιρείας έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνει, δε, πως «εκφράζει τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία συναδέλφου μας, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr